mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Bolile acute

Bolile acuteExista niste boli de care ne ndecam pe deplin


numai daca le lasam sa-si urmeze cursul lor

firesc, dupa care dispar de la sine fara a lasa


vreo urma. insa atunci cand vrem sa ne

ndecam imediat, asa cat ai bate din palme,


vrem ca timpul s-o ia inainte si boala sa fie

alungata, dar atunci inseamna ca interesul


este alcatuit din slabiciune si din necazuri

care tin toata ata.


ARTHUR SCHOPENHAUER


In paragraful 73 al lucrarii Organon Hahnemann a subimpartit bolile acute in diferite categorii.
Un prim grup cuprinde bolile care ii afecteaza pe indizii luati fiecare in parte si care sunt expusi la niste noxe ocazionale, cum ar fi excesele sau privatiunile sexuale, eforturile fizice sau mentale, salturile de temperatura, excesele alimentare si greselile in materie de alimentatie dietetica. Aparitia acestui tip de boala acuta se afla in stransa corelatie cu entitatea noxei patogene si cu capacitatile reactive si de adaptare a subiectului la stresul acut.


Potrit parerii lui Hahnemann, acestea reprezinta niste inrautatiri (emporare ale acelei psora - scabie ( 8o///e cronice) latente care rene in mod spontan la starea latenta cu conditia ca boala acuta sa nu fi fost prea olenta si sa nu se fi ndecat prea repede\".
Un al doilea grup cuprinde bolile sporadice care afecteaza indizi diferiti in mod simultan si in locuri izolate si sunt provocate de agenti atmosferici, telurici, electromagnetici, chimici sau fizici.
Un al treilea grup cuprinde bolile epidemice care afecteaza mai multe persoane in acelasi timp. Aceste boli au o cauza comuna, o simptomatologie asemanatoare, sunt contagioase si in absenta unei interventii terapeutice se termina cu ndecarea sau moartea pacientului. Unele din aceste boli il afecteaza pe indid o singura data, asa ca in cazul bolilor exantematice, si acestea confera mai apoi o imunitate permanenta. Altele, asa cum este holera, pot sa-si faca aparitia de mai multe ori si sa-l afecteze pe acelasi indid.


Terapia alopata, folosita in cazul bolilor acute, consta in administrarea unor medicamente care sa combata agentul etiologic.
Terapia homeopatica folosita in aceste cazuri consta in administrarea remediului care sa fie cat mai asemanator cadrului clinic prezentat de pacient.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor