mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Tartar emetic - antimonium tartaricum (ant. t.)

Tartar emetic - antimonium tartaricum (ant. t.)





» Prin intermediul nervului g afecteaza negativ respiratia si circulatia, etaland astfel simptomul Keynote al remediului: cand pacientul tuseste pare a exista o acumulare importanta de mucus in bronhii; senzatia este de expectoratie iminenta, dar nimic nu ajunge la suprafata.
» Copilul se agata de cei din jur, vrea sa fie dus in brate; ge si se lamenteaza daca este atins; nu il lasa pe medic sa-i ia pulsul (Ant. c., Sanie).
» Fata rece, palida, albastruie, acoperita de transpiratie rece (.).
» Limba este incarcata, cu un depozit dens pastos alb, cu papilele congestionate si marginile rosii; cu crese rosii; foarte rosie, uscata la mijloc; apetit extraordinar pentru mere (Aloe - doreste alimente acide, muraturi, Ant. a).
» Voma: din orice pozitie cu exceptia decubitului lateral drept; pana la lesin; urmata de somnolenta si prostratie; de tip cholera morbus, cu diaree si transpiratii reci; o doza dupa fiecare atac (Verat.).

» Asfixie: mecanica, ca si cum ar muri prin inec; datorita mucusului din bronhii; din cauza iminentei paralizii a plamanilor; din cauza corpurilor straine in laringe sau trahee ; cu somnolenta si coma.
» Somnolenta excesi sau nevoia irezistibila de a dormi, insotind aproape toate simptomele (Nux m., Op.).
» Copilul nou-nascut palid, care se chinuie sa respire si nu poate; asphyxia neonatorum.
» Calmeaza horcaitul mortii" (Tarent.).
» Icter cu pneumonie, mai ales a plamanului drept.
Relatii: Similar cu Lycopodium, dar activitatea spasmodica a aripilor nasului este inlocuita de dilatarea narinelor. Cu Veratrum - in privinta diareei, colicilor, vomei, frigului interior si poftei de acrituri. Cu Ipecac, dar and o mai mare somnolenta produsa de respiratia deficitara; greata, dar > dupa voma. Cand plamanii par a ajunge la colaps pacientul devine somnoros, tusea se reduce sau se opreste. Ant. t. inlocuieste Ipecac. Indicat pentru rezultatele neplacute ale ccinarii, cand Thuja esueaza si Sil. nu e indicat.

inainte de Sil. in caz de dispneea produsa de corp strain in laringe sau trahee; de Pulsatilla in supresia gonoreei; de Terebinth. pentru efectele umezelii din subsoluri. Copin care nu reactioneaza prea evident cand Ant. t. pare indicat de tuse necesita Hepar. Primara si toamna cand umezeala e mai mare, tusea copiilor se agraveaza.
Agrare: La vreme rece si umezeala; in decubit, noaptea; caldura camerei; schimbarile vremii, primara (Kali s., Nat. s.).
Ameliorare: Aer liber racoros ; stand drept in capul oaselor; expectorand ; stand culcat pe dreapta (.).





Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor