mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Anhidrida arsenioasa - arsenicum album (ars.)

Anhidrida arsenioasa - arsenicum album (ars.)







» Prostrafie marcata, cu epuizarea rapida a energiei vitale, lesin.
» Dispozitie:
a) deprimata, melancolica, cu disperare si indiferenta;
b) anxioasa, tematoare, nelinistita, cu angoasa;
c) iriila, sensibila, capricioasa; lesne de jignit.
» Cu cat este mai mare suferinta, cu atat sporesc angoasa, nelinistea si teama de moarte.
» Agitafie psihica, dar pe fizic e prea slabit pentru a se putea misca ; nu se poate odihni nicaieri, isi schimba mereu pozitia, vrea sa fie mutat dintr-un pat in altul; sta culcat cand intr-un loc, cand in altul.
» Anxietate cu teama de moarte; considera ca degeaba ia medicamente ; crede ca este incurabil, ca va muri; spaima de moarte cand e singur sau cand se duce la culcare.
» Atacuri de anxietate noaptea, il fac sa se scoale din pat, < dupa miezul noptii.
» Durere arzatoare, zona afectata arde ca focul ca si cum ar aa carbuni incinsi pe ea (Anthr.), > > caldura, lichide fierbinti, comprese fierbinti.



» Sete arzatoare, fara dorinta speciala de a bea; stomacul nu pare sa suporte apa rece, care nu poate fi asimilata si ramane ca o piatra in stomac. Apa rece e dorita de pacient, care totusi nu o poate bea sau nu indrazneste sa o bea.
» Nu suporta mirosul sau derea alimentelor (Colch., Sep.).
» Sete mare de apa; bea adesea, dar cate putin; mananca rar, dar mult.
» Deranjamente gastrice, dupa fructe reci, inghetata, apa de la gheata, bere acra; carnati de proasta calitate; bauturi alcoolice; branza tare.
» Copin carora le ies dintii sunt palizi, anemici, agitati si vor sa fie dusi in brate si leganati repede.
» Diaree dupa ce mananca sau bea ; scaun redus cantitativ, inchis la culoare, cu miros puternic ; fie se evacueaza putin, fie mult, urmat de o stare de prostratie puternica.

» Hemoroizi: cu dureri (junghi) cand merge pe jos sau sta. jos, nu si la defecatie; il impiedica pe pacient sa stea jos sau sa doarma; durere arzatoare < caldura; fisuri care duc la evacuarea dificila a urinei.
» Respiratie : astmatica ; pacientul trebuie sa stea jos sau sa se aplece inainte; sare din pat noaptea, mai ales dupa ora 12 noaptea; nu poate sa se culce de teama sa nu se sufoce; atacuri ca de crup inlocuind urticaria obisnuita.
» Emaciere rapida, cu transpiratii reci si debilitate mare (Tub., Verat.); a zonelor afectate; marasm.


» Anasarca, pielea palida ca de ceara, pamantie (Acet. ac).
» Epuizare excesiva de la cel mai mic efort.
» Epuizarea nu e resimtita de pacient cand sta intins nemiscat; cand se misca isi da seama cu uimire cat de debil se simte.
» Agravare generala intre 1 si 2 p.m., 1 si 2 a.m.
» Pielea: uscata si solzoasa, rece, vanata si zbarcita, cu transpiratie rece si lipicioasa ; pergamentoasa; alba si pastoasa; cule negre si dureri arzatoare.

» Efectele negati ale ingestiei de alimente stricate, substante animale degradate : prin ingestie, inoculare sau miros.
» Simptome care revin anual (Carbo-v., Lach., Sulph., Thuja). Relatii: Complementar cu Allium s., Carbo-v., Phos., Pyr.; Ars.
trebuie luat in considerare in afectiuni produse de mestecarea tutunului, alcoolism, baie in mare ; otravire cu carne (carnati) stricata; rani de la disectie si antrax; intepaturi de insecte ninoase.
Agravare: Dupa miezul noptii (1 si 2 p.m. sau 1 si 2 a.m.); frig; lichide si alimente reci; cand sta culcat pe partea bolnava sau cu capul mai jos decat restul corpului.
Ameliorare: la caldura in general (inrs fata de Sec), cu exceptia cefaleei, care este temporar ameliorata de baie rece (Spig.); durere arzatoare > la caldura.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor