mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Ce sunt dilutiile homeopatice lm si cum se folosesc?

Ce sunt dilutiile homeopatice lm si cum se folosesc?


In ultimii ani ai etii sale, creatorul homeopatiei, dr. Samuel Hahnemann, a observat ca inceperea tratamentului homeopat ducea de multe ori la unele fenomene de agravare a simptomelor, in special la bolnai cronici, adica la cei ale caror suferinte durau de mai mult timp si prindeau o mare parte din organism. In timpul incercarilor sale de a gasi o solutie pentru prevenirea agravarilor nedorite (de exemplu, nu este de dorit sa agra simptomele unui bolnav de inima!), Hahnemann, care era si chimist, a gasit catre finalul etii sale o solutie inovatoare: dilutiile LM.

Acestea sunt remedii homeopatice preparate sub forma lichida, dilutia substantei active fiind de 1:50.000 la fiecare treapta de diluare. Adica o parte activa de substanta la 50.000 parti amestec apa-alcool. Pentru ca dilutia este atat de mare, aceste preparate se pot administra zilnic, o data sau de mai multe ori pe zi, fara sa produca nici o reactie de agravare la pacient.Ameliorarea simptomatologiei este treptata si mai lenta, dar continua si sigura. Aceste dilutii homeopatice se administreaza dupa o schema speciala:- se agita flaconul inainte de utilizare, londu-l de cateva ori de podul palmei;

- se pun 4-5 picaturi din solutie in 200 ml apa (o cana mare cu apa);

- se agita bine cu o lingurita de plastic sau lemn;

- se bea o gura si restul se arunca la chiuveta;

- se administreaza in acest fel de 1-3 ori pe zi, in functie de indicatia medicului.

Numai medicul homeopat poate recomanda remedii homeopatice in dilutii LM, atunci cand considera ca se potrivesc cu reactia pacientului, detaliind si modul de administrare al acestora. in farmaciile homeopate din Romania se gasesc dilutiile homeopatice LM.29. DACA DILUTIILE HOMEOPATICE SUNT ATAT DE MARI, CUM ACTIONEAZA TOTUSI REMEDIILE HOMEOPATICE?

Sunt multiple teorii care incearca o explicare a mecanismului de actiune a remediilor homeopatice. Mecanismul de actiune a remediilor homeopatice nu este unul chimic, ca la substantele din medicamentele obisnuite sau chiar ca in tratamentul fitoterapic clasic (ceaiuri, fineturi etc). Este mai degraba un mecanism fizic, de transmitere a unei informatii organismului, prin intermediul moleculelor de apa, care se incarca cu informatia substantei preparate si o cedeaza ulterior moleculelor de apa ale organismului. Sunt studii stiintifice care pledeaza pentru acest mecanism de actiune. Exista chiar un model al actiunii remediilor homeopatice bazat pe teoria disketa/computer. Asa cum o disketa este un suport chimic pe care se afla o informatie, tot asa si granulele homeopatice sunt suportul care se impregneaza cu informatia substantei. Aceasta este apoi introdusa intr-un computer (organismul), care poate avea sau nu soft-ul (programul) de descifrare a informatiei. Cu alte cunte, daca organismul nu recunoaste informatia din remediul homeopatic, asa cum computerul care nu are programul pentru a citi disketa nu poate reactiona, tot asa in corp nu se intampla nimic.

Dar daca exista programul corect, informatia este citita si declanseaza un raspuns, care, de cele mai multe ori este un raspuns imunitar, de intarire a reactiei de aparare a corpului.

in secolul informaticii, acest tip de explicatie pare cea mai plauzibila, desi nu este acceptata de confratii materialisti, care solicita do ce se masoara cu aparatele existente.

Cert este ca remediile homeopatice actioneaza ca reglatoare ale reactitatii organismului, in special asupra sistemelor neuro-hormonal si imunitar, determinand o reactie de reechilibrare meolica si imunitara generala. Cu alte cunte, organismul dene mai puternic si se poate apara mai eficient de atacurile microbilor, rusurilor, dar si de stresul etii zilnice.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Homeopatia in tratamentul cancerului
Medicamente homeopate anti cancer