mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» sub ce forma se prezinta remediile homeopatice?

sub ce forma se prezinta remediile homeopatice?


Primele remedii homeopatice, preparate de Hahnemann, intemeietorul homeopatiei, si de discipolii acestuia, au foc-*: lichide si se administrau sub forma de picaturi. Ulterior, tot Hahnemann a introdus granulele de lactoza sau zaharoza, impregnate cu dilutia de substanta activa, care a devenit forma farmaceutica clasica pentru remediile homeopatice

in prezent, remediile homeopatice se fabrica sub forma de granule homeopatice, picaturi homeopatice si, mai rar, ca pulbere (trituratie) de lactoza impregnata cu dilutia de substanta.26. DE CE NU TREBUIE ATINSE REMEDIILE HOMEOPATICE CU MA,NA?

Granulele inerte de zaharoza sau lactoza sunt impregnate cu dilutia de substanta. De aceea, la atingerea cu mana (care, de regula este transpirata), o parte din substanta activa poate ramane pe mana persoanei.

Tehnicile moderne de impregnare (cu patrundere profunda a solutiei impregnate in masa granulei) au redus posibilitatea inactivarii granulelor homeopatice la atingere, dar pentru siguranta eficacitatii acestora, a ramas in continuare recomandarea de a nu fi atinse cu mana.Se prefera, astfel, manipularea cu ajutorul capacelului flacoanelor, care este foarte usoara la flacoanele moderne din plastic, cu dop dozator, care se invarte si elibereaza numai cate granule se administreaza o data. Din capacel, granulele se introduc direct pe limba (se prefera sub limba, pentru absorbtia lor rapida) si se sug.27. CUM ARATA, SI CUM SE ADMINISTREAZA, REMEDIILE HOMEOPATICE?

Remediile homeopatice se prezinta sub forma de picaturi sau de granule.

Ambele forme farmaceutice au aceeasi actiune.

Se administreaza pe nemancate sau la distanta de momentul mesei (cu 1-2 ore inainte sau dupa masa). Homeopatii moderni nu mai respecta atat de strict aceasta regula, mai ales in tratamentele de lunga durata. O pauza de 5 minute inainte sau dupa masa este suficienta. Se face o pauza mai lunga, de 20-30 minute, inainte si dupa consumul de cafea sau tutun, care au o aroma intensa si pot interfera cu absorbtia remediului homeopat. La copii, nu exista nici o regula de administrare in functie de momentul mesei. Pur si simplu, remediile trebuie administrate in frecventa solicitata de medic. Daca este neie, chiar si cu mancare. Aceasta nu le va afecta eficienta..Granulele nu se ating cu mana, asa cum am discutat deja si se administreaza sub limba sau pe limba, pana la dizolvare.Pentru copii, se indica plasarea granulelor pe limba copilului. La sugari, granulele se pot dizolva in putina apa si se administreaza cu lingurita. Copii le pot rontai sau inghiti (nu trebuie sa insistati asupra suptului). Substanta activa vine repede in contact cu saliva si organismul isi ia cat ii trebuie din ea.

in cazul formei lichide a remediilor homeopatice, flacoanele au dop picurator, iar picaturile se administreaza in putina apa. Numarul de picaturi sau de granule se specifica de catre medicul homeopat (in general 5-l0 picaturi, respectiv 2-3 granule mari sau 15-20 granule mici). Sunt persoane sensibile, care au neie de doze foarte mici de remediu, uneori chiar o granula fiind o doza suficienta.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Homeopatia in tratamentul cancerului
Medicamente homeopate anti cancer