mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Am auzit vorbindu-se despre o homeopatie unicista si despre una pluralista. ce diferente exista intre acestea ?

Am auzit vorbindu-se despre o homeopatie unicista si despre una pluralista. ce diferente exista intre acestea ?Homeopatia unicista urmeaza indicatiile date de S. Hahnemann si prede prescrierea unui singur remediu care sa corespunda totalitatii simptomelor prezentate.In cazul bolilor acute se recomanda medicamentul considerat a fi cel mai asemanator cadrului simptomatologie; mai tarziu, si numai in cazul unei schimbari a simptomelor clinice, acest remediu va fi inlocuit cu altul.In cazul bolilor cronice se urmeaza acelasi principiu terapeutic, numai ca timpul de observatie este mai lung deoarece se are in dere completarea ciclului de tratament.
Homeopatia pluralista se aseamana in unele privinte cu metodologia terapeutica alopata si prede prescrierea simultana sau alternanta a mai multor remedii homeopatice.In cazul bolilor acute si cronice se recomanda mai multe medicamente si fiecare dintre acestea are rolul de a indeparta un grup de simptome.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor