mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» De ce medicii homeopati se uita mereu in carti sau in computere?

De ce medicii homeopati se uita mereu in carti sau in computere?


Volumul de informatie privind remediile homeopatice existente in lume este din ce in ce mai mare. in fiecare an apar in practica peste 100-200 de remedii homeopatice noi si multe tehnici de tratament sau de explorare a pacientului sunt imbunatatite. Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si pentru a avea acces la toate informatiile existente pana la ora actuala, medicul homeopat are nevoie de acces permanent la literatura. Calea cea mai usoara este reprezentata de programele pe computer, in care sunt inmagazinate mii de informatii si cu ajutorul carora medicul poate selecta mai rapid informatiile utile pentru pacientul din fata sa.

Principalul instrument cu care lucreaza medicul homeopat se numeste Repertoar si reprezinta o colectie de simptome, organizate pe principalele parti ale corpului, pentru fiecare dintre acestea existand o enumerare a remediilor (a medicamentelor) cele mai indicate. Repertoarul poate fi o sectiune sau un program de calculator.in functie de ceea ce relateaza pacientul din fata sa si ceea ce descopera el insusi la pacient, medicul intocmeste o lista cu aceste suferinte si remediile homeopatice pentru ele, incercand sa gaseasca

un singur remediu homeopatic care sa se potriveasca tuturor problemelor pacientului.

Daca remediul homeopatic se potriveste inclusiprofilului pacientului ca persoana (adica temperamentului si constitutiei sale), atunci medicul stie ca a gasit cel mai bun remediu homeopatic care poate ajuta persoana in totalitate. Se numeste remediu homeopatic similimum", adica cel care poate ajuta cel mai bine persoana din fata medicului.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Homeopatia in tratamentul cancerului
Medicamente homeopate anti cancer