mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Insuficienta renala acuta
Index » Afectiuni ale rinichiului si tractului urinar » Insuficienta renala acuta
» Constatari radiologice

Constatari radiologiceImagistica tractului urinar prin ultrasonografie este recomandata la majoritatea pacientilor cu IRA pentru excluderea uropatiilor obstructive. Tomografia computerizata si rezonanta magnetica sunt alternative imagistice. in timp ce dilatatia bazinetala si caliceala este frecventa in obstructia tractului urinar (98% sensibilitate), dilatatia poate sa nu fie obserta in timpul perioadei initiale a obstructiei sau in obstructia datorata compresiei ureterului (exemplu: fibroza retroperitoneala, neoplazie). Pielografia anterograda sau retrograda ar trebui sa fie folosita pentru definitirea diagnosticului cand aceste posibilitati sunt considerate probabile si pot fi folosite pentru precizarea localizarii obstructiei. Pielografia intravenoasa ar trebui evitata deoarece poate exacerba IRA. O radiografie abdominala simpla, cu tomografie daca e necesar, este folositoare cand se suspecteaza o nefrolitiaza. Imaginile prin ultrasonografie Doppler si RMN par a imbunatati eluarea permeabilitatii arteriolelor si venelor renale in suspiciunea de obstructie sculara; totusi, angiografia de contrast este necesara pentru definitirea diagnosticului.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor