mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Dializa si transplantul in tratamentul insuficientei renale
Index » Afectiuni ale rinichiului si tractului urinar » Dializa si transplantul in tratamentul insuficientei renale
» Evolutia clinica si tratamentul primitorului

Dializa si transplantul in tratamentul insuficientei renale


De peste 30 de ani, dializa si transplantul prelungesc vietile a mii de pacienti cu insuficienta renala. Abordarea tratamentului in insuficienta renala acuta este diferita de cea din insuficienta renala cronica datorita naturii ireversibile a celei din urma. Tratamentul medical conservator si dializa sunt principalele cai de terapie pentru insuficienta renala acuta (capitolul 270). Evident, transplantul nu este un tratament pentru acest grup de pacienti. Termenul de stadiu final al bolii renale (SFBR) este folosit de agentiile guvernamentale ale Statelor Unite si este sinonim cu stadiul ultim al insuficientei renale cronice. Initial, pacientii cu SFBR primesc terapie conservativa, dar in cele din urma ei necesita hemodializa, dializa peritoneala sau transplant. Datorita succesului limitat al fiecarei dintre aceste modalitati, insuficienta renala cronica ar trebui sa fie abordata cu perspectiva de schimbare dintr-o terapie in alta terapie dupa cum impun rezultatele obtinute si incidenta complicatiilor in fiecare din procedee. Terapia pentru insuficienta renala nu ar trebui sa fie initiata cand complicatii serioase, mentionate in capitolele 270 si 271, pot fi prevenite, dar nu cand pacientul este complet asimptomatic. Dializa precoce este potrivita pacientilor cu insuficienta renala acuta la care reluarea functiei renale este de asteptat si la pacientii cu insuficienta renala cronica care au o corespondenta imunologica buna cu a donatorului inrudit si vor putea fi transplantati fara o dializa anterioara pe termen lung. La pacientii ramasi judecata clinica de trecere de la tratamentul conservativ la dializa sau transplant este determinata de calitatea vietii pacientului si de aprecierea balantei risc-bene-ficiu a tratamentului.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor