mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Abordarea pacientului cu boli ale rinichilor si tractului urinar
Index » Afectiuni ale rinichiului si tractului urinar » Abordarea pacientului cu boli ale rinichilor si tractului urinar
» Obstructia tractului urinar

Abordarea pacientului cu boli ale rinichilor si tractului urinar


Bolile rinichilor si tractului urinar determina frecvent constelatii de semne clinice, simptome si rezultate de laborator numite sindroame. Sindroamele sunt utile in diagnosticare deoarece fiecare are mai putine cauze decat oricare din semnele clinice si simptomele pe care le includ. De exemplu, orice leziune a patului capilar de la glomerul pana la meatul urinar poate cauza hematurie, dar numai leziunea glomerul ara poate determina atat albuminurie importanta, cat si cilindri eritrocitari (capitolul 47) si numai cateva dintre bolile ce lezeaza suficient de mult capilarele glomerulare ca sa produca hematurie si proteinurie pot determina de asemenea o scadere rapida a ratei filtrarii glomerulare. Evaluarea clinica de rutina este deseori suficienta pentru a sugera prezenta unui anumit sindrom (tabelul 268-1), dar atat determinarile de laborator asociate, cat si evaluarea radiologica si observatia clinica in dinamica sunt de obicei necesare pentru stabilirea diagnosticului. Acest capitol prezinta caracteristicile generale ale sindroamelor, suma datelor clinice si de laborator cerute pentru recunoasterea lor si trasaturile bolilor care le pot determina. Capitolele urmatoare descriu in detaliu bolile si tratamentul lor.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor