mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Glomerulopatii asociate cu boli multisistemice
Index » Afectiuni ale rinichiului si tractului urinar » Glomerulopatii asociate cu boli multisistemice
» Leziuni glomerulare asociate cu neoplazia

Glomerulopatii asociate cu boli multisistemice


Prezenta bolilor multisistemice poate cauza afectare glomerulara cu glomerulopatie prezentand trasaturi fie dominante, fie relativ benigne si manifestare clinica nesemnificativa ce este eclipsata de implicarea altor organe. Glomerulopatiile asociate cu boli multisistemice sunt frecvent clasificate drept glomerulopatii secundare pentru a fi deosebite de glomerulopatiile primare (capitolul 274) la care patologia este limitata la rinichi. Totusi, ar trebui subliniat ca cele mai multe tipuri morfologice de leziune glomerulara pot evidentia un proces limitat la nivel renal (adica primar) sau ca parte a unei boli sistemice (adica secundar). Cel mai bine este sa abordam boala glomerulara prin identificarea, in primul rand, a prezentei sindromului clinic (de exemplu nefritic, nefrotic), apoi definirea trasaturilor patologice (de ex. proliferative, semilunare, membranoase) si, in final, prin incercarea de a stabili boala specifica care a provocat leziunea glomerulara [de ex. lupus eritematos sistemic (LES), purpura Henoch-Schonlein]. in acest capitol se pune accent pe epidemiologia, trasaturile clinico-patologice si tratamentul glomerulopatiilor majore asociate cu boli sistemice. Patogeneza leziunii glomerulare este discutata in capitolul 273, iar locul glomerulopatiilor majore in diagnosticul diferential al sindroamelor renale majore este descris in capitolul 274.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor