mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Principalele glomerulopatii
Index » Afectiuni ale rinichiului si tractului urinar » Principalele glomerulopatii
» Glomerulonefrita cronica

Principalele glomerulopatii


Afectarea glomerulara se poate produce in diferite boli renale limitate sau sistemice si este principala cauza a bolii renale terminale necesitand dializa si transplant. in acest capitol vom descrie epidemiologia, tabloul clinic, patologia si tratamentul principalelor glomerulopatii. Vom insista asupra glomeru-lopatiilor primare, boli glomerulare in care procesul patologic este limitat la rinichi si in care manifestarile sistemice sunt consecinta directa a scaderii filtrarii glomerulare (de ex., hipevolemie, hipertensiune, sindrom uremie). Sunt recunoscute cinci glomerulopatii clinice majore: sindromul nefritic acut, glomerulonefrita rapid progresiva (GRP), glomerulonefrita cronica, sindromul nefrotic si anomaliile asimptomatice ale sedimentului urinar (hematurie, proteinurie). Glomerulopatiile asociate bolilor sistemice (glomerulopatii secundare) sunt discutate in capitolul 275. Nomenclatura privind clasificarea si prezentarea clinico-patologica a bolii glomerulare si a mecanismelor patogenice ale lezarii glomerulare este revazuta in capitolul 273.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor