mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Insuficienta cardiaca
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Insuficienta cardiaca
» Prognostic

PrognosticPrognosticul in insuficienta cardiaca depinde in primul rand de natura bolii cardiace de baza si de prezenta sau absenta factorilor precipitanti care pot fi tratati. Atunci cand acesti factori pot fi identificati si indepartati, prognosticul imediat este mult mai bun decat in situatia in care insuficienta cardiaca survine fara o cauza precipitanta evidenta. in ultima situatie supravietuirea este de 6 luni pana la 4 ani, depinzand de severitatea insuficientei cardiace (ura 233-3). De asemenea, prognosticul pe termen lung al insuficientei cardiace este mai bun daca boala cardiaca de baza poate fi tratata. Prognosticul poate fi estimat si in functie de raspunsul la tratament. Daca se obtine o ameliorare clinica doar cu o restrictie moderata a sarii din alimentatie si cu mici doze de diuretic, prognosticul este mult mai bun decat daca sunt necesare in plus diuretice si vasodilatatoare administrate intensiv. Alti factori asociati cu un prognostic nefarabil in insuficienta cardiaca sunt: fractie de ejectie mult scazuta (


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor