mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Transplantul renal
Index » Patologia chirurgicala urologica » Transplantul renal
» Ischemia renala

Ischemia renala


Share

O conditie majora in prezerrea rinichiului o reprezinta posibilitatea diferentierii leziunilor ischemice ale endoteliului de cele ale parenchimului.
Exista numeroase studii care au evidentiat leziunile de reperfuzare la nivelul celulelor endoteliale ale microcirculatiei renale. Leziunile primare ischemice sunt endoteliale si nu intereseaza intregul organ. Totusi, leziunile de reperfuzie pot produce leziuni severe ale parenchimului renal prin continuarea ischemiei si disruptia microcirculatiei renale.
Se presupune ca in cursul ischemiei reci, degradarea ATP-ului la hipoxantina fi incetinita prin hipotermie, dar si de alti precursori ca, AMP-MgCI2 si inozina. Inhibitorii de calmoduline si CEB blocheaza actirea fosfolipazelor calciu-dependente, care pot declansa un mecanism in cascada, responsabil de degradarea membranei celulelor. Si Clorpromazina are efect inhibitor asupra fosfolipazelor inductoare ale degradarii membranei celulelor.In cursul reperfuziei si reoxigenarii, xantin-de-hidrogenaza cu ajutorul unei proteinaze genereaza xantin-oxidaza (converteste hipoxantina in xantina), generand radicali liberi de oxigen, reactie ce poate fi inhibata de allopurinol si oxipurinol. O2~ poate genera OH\" prin reactia Haber-Weiss, ducand la leziuni endoteliale. Radicalii liberi FRS, cum sunt SOT si CAT pot degrada O2\" si OH\" la produsi netoxici. OH\" pot de asemenea fi dezactiti de Manitol, dimetilsulfoxid, l-methionina (48).Atat leziunile de reperfuzie ale microcirculatiei renale, cat si cresterea nivelului ionilor de OH\", pot duce la accentuarea leziunilor renale.


Viitorul prezerrii renale

Prezerrea renala isi propune reducerea proceselor meolice de degradare a celulei. Regenerarea ATP-ului in cursul hipotermiei este realizata prin perfuzare de sange normotermic (Rijkman). La caine, rinichiul prezert in conditii de hipo-termie 3 zile, este perfuzat cu sange la 37C timp de 3 ore. Astfel, capacitatea de prezerre creste de la 3 la 6 zile.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia chirurgicala urologica:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai