mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Cancerul de prostata
Index » Patologia chirurgicala urologica » Cancerul de prostata
» Tratamentul cancerului de prostata in faza metastatica

Cancerul de prostata


Neoplasmul de prostata reprezinta cea mai frecventa afectiune maligna a barbatului, fiind secondata de cancerul pulmonar, statistica anului 1995 apreciind ca in lume s-au inregistrat aproximativ 244 000 noi cazuri de cancer de prostata si 44 000 de decese. 95% din cancerele de prostata au fost diagnosticate la barbati intre 45 si 89 de ani, cu o medie de 72 de ani. Desi incidenta cancerului de prostata este mare, numai o parte din bolnavi ajung sa aiba expresie clinica, o mare parte fiind reprezentata de descoperiri necroptice. Incidenta bolii este foarte mica la barbatul sub 40 de ani, si numai 10 % sunt diagnosticate inainte de 50 de ani. Incidenta creste la 50% intre 70 si 79 de ani si la 67% dupa 80 de ani. Cancerul de prostata este frecvent o afectiune cu evolutie lenta, agresivitatea sa fiind invers proportionala cu varsta. Pe de alta parte, multi bolnavi decedeaza prin alte afectiuni, astfel incat cancerul prostatic nu are timp sa se manifeste clinic, fiind descoperit eventual la necropsie. Se apreciaza ca numai 2% din cancerele de prostata ajung sa devina manifeste clinic.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor