mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Transplantul renal
Index » Patologia chirurgicala urologica » Transplantul renal
» Viitorul transplantului xenogenic

Transplantul renal


Istoria moderna si continua a transplantului renal incepe din 1950, dar mai sunt doua perioade de interes clinic si experimental: a. in primele doua decenii ale acestui secol; b. la inceputul anilor 1950. Primele experimente cu transplantarea renala au avut loc in Viena, Bucuresti si Lyon. Primul transplant experimental de organ a fost efectuat de Ullmann in 1902 (Viena). El a efectuat autotransplantarea rinichiului la caine in zona cervicala si a constatat excretia urinii. in Lyon, in laboratorul condus de Mathieu Jabonlay (1860-1913) unde lucrau ca asistenti Carrel, Brian, Villard s-a ajuns la executarea suturilor vasculare dupa tehnica Carrel (1902), care ulterior a emigrat in SUA, publicand in urmatorii 10 ani despre autogrefele renale la caine si pisica, aratand esecul acestora dupa ce au functionat. Pentru lucrarile sale a primit Premiul Nobel in 1912. Aceste lucrari experimentale au aratat ca tehnic transplantul renal este posibil. Studiul functiei renale era primitiv, fara masurarea de rutina a ureei sangvine, fara metode radiologice. Adaugand la acestea lipsa cunostintelor asupra rejetului, au diminuat interesul asupra transplantului in urmatorii zece ani.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor