mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Cancerul sanului
Index » Patologia chirurgicala a sanului » Cancerul sanului
» Anatomia patologica

Anatomia patologica


Share

Marea majoritate a cancerelor sanului se dezvolta din epiteliul canalelor galactofore sau a lobuIilor glandulari. De regula este un carcinom mai mult sau mai putin diferentiat. Se disting urmatoarele categorii: carcinomul ductal in situ (intraductal), carci-nomul lobular in situ (frecnt bilateral), boala et a mamelonului limitata (cancer in situ cu punct de plecare canalele galactofore), carcinomul microin-vaziv si carcinoamele invazi comune (85% din cazuri); lobulare invazi (pot fi multifocale si 4% din ele sunt bilaterale); medulare; coloide pure; cri-biforme; boala et invaziva, trabeculare, intra-chistice, polimorfe, schiroase, papilare infiltrante, inflamatorii (mastita carcinomatoasa).
Tumori non-epiteliale: tumori Phyllodes maligne (cystosarcoma Phyllodes malign), liposarcoame, rabdomiosarcoame, hemangiosarcoame, hemato-sarcoame (limfoame maligne, reticulosarcoame sau limfomul malign histiocitar difuz).
Metastaze - exceptionale dupa osteosarcoame si melanoame. (20)

DEPISTAREA CANCERULUI GLANDEI MAMARE
Pana la varsta de 30 de ani se recomanda auto-examinarea lunara a sanilor. intre 30-40 de ani se recomanda examen clinic efectuat de un medic specialist odata pe an cu efectuarea unei mamografii la primul examen.
Mamografia nu va fi repetata decat in mod exceptional, cand examenul clinic impune o astfel de instigatie. intre 40 si 49 de ani - o mamografie la 2 ani si examen clinic anual. Peste 50 de ani examen clinic si mamografie anual. (4)Tipareste Trimite prin emailloading...
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia chirurgicala a sanului:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai