mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Splina
Index » Patologia chirurgicala a pancreasului » Splina
» Segmentatia splinei

Segmentatia splinei


Share

Arteriografiile, tehnicile de coroziune si ligatura ramurilor hilare ale arterei splenice au demonstrat existenta a 2-5 segmente splenice care sunt autonome din punct de vedere scular, ramurile de diviziune primara ale arterei splenice fiind artere terminale la nivelul parenchimului splenic.
Segmentele splinei corespund numeric arterelor si venelor hilare, sunt despartite de septuri as-culare sau slab scularizate si se suprapun perpendicular pe axul lung al organului. La poli, segmentele sunt piramidale, iar in partea centrala au forma de "pana\" ( . 1). Prezenta segmentelor face posibila efectuarea splenectomiilor partiale, intre arterele segmentare si ramificatiile lor nu exista conexiuni sau acestea se reduc la cate anastomoze mici care traverseaza septurile inter-segmentare si au importanta in rezectiile partiale. Existenta acestor conexiuni intersegmentare si a unor anastomoze intre ramurile extrasplenice ale arterei splenice (20% din cazuri) explica de ce ligatura selor hilare sau embolizarea lor este uneori bine tolerata, fara necroza totala.
Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia chirurgicala a pancreasului:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai