mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile inflamatorii ale tiroidei
Index » Patologia chirurgicala a glandelor endocrine » Bolile inflamatorii ale tiroidei
» Hormonoterapia

Hormonoterapia







Tratamentul hormonal al CT are o indicatie absoluta pentru toate cazurile operate urmarind un dublu scop: pe de o parte inhibarea completa a tireostimulinei hipofizare - principalul factor al multi-plificarii tireocitelor, iar pe de alta parte corectarea efectelor consecuti indepartarii majoritare sau in intregime a parenchimului tiroidian (47).
Tiroxina si mai ales T3 realizeaza o inhibitie selectiva asupra TSH (celulele canceroase tiroidiene prezinta receptori pentru acest hormon) si contribuie - asa cum s-a demonstrat clinic si experimental - ia regresia CT si metastazelor acestuia.
Hormonoterapia este indicata indiferent de tipul histologic, stadiul sau extensia tumorala, de intinderea exerezei, de asocierea iradierii meolice sau externe si de vindecarea reala sau doar aparenta a bolnavului. De altfel tratamentul se administreaza pe toata durata vietii acestuia.
Desi exista controrse asupra preparatelor si dozelor recomandate functie de efectul supresiv (doze superioare) si cel substitutiv, majoritatea tiroidologilor recomanda unanim hormonoterapia sub dirse forme (extract tiroidian, T4, T3 sau asocierea ultimelor doua) incercand sa adapteze posologia pentru fiecare caz in parte.
Tratamentul este monitorizat prin determinarea periodica si mentinerea TSH circulant la un nil connabil.
Pentru CT diferentiate eradicate chirurgical si in general de prognostic mai favorabil se recomanda o frenare moderata (concentratii de de 0,1 rnU/l ale TSH), in fimp ce in observatiile CT cu diferentiere moderata, extirpate incomplet, forme cu recidi sau metastaze se urmareste o frenare mai energica (0,01-0,001 mU/l).In ansamblu tratamentul hormonal este un complement terapeutic eficace in consolidarea vindecarilor, prelungirea supravietuirilor si reducerea sau ameliorarea evolutiva a recidilor sau metastazelor.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Patologia chirurgicala a glandelor endocrine:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai