mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Tulburari ale hemostazei
Index » Oncologie si hematologie » Tulburari ale hemostazei
» Sindromul hemolitic-uremic

Sindromul hemolitic-uremic


Share

Sindromul he-molitic-uremie (SHU) este o afectiune a nou-nascutilor si a primei copilarii, care se aseamana foarte mult cu PTT. Pacientii se prezinta cu febra, trombocitopenie, anemie hemolitica microangiopatica, hipertensiune si grade riate de insuficienta renala acuta. in multe cazuri, debutul este precedat de o afectiune minora febrila sau virala si a fost suspectata o cauza infectioasa sau mediata prin complexe imune.

Ca si in PTT, nu exista do de coagulare intrasculara diseminata. Spre deosebire de PTT, afectiunea se localizeaza la rinichi unde trombii hialini sunt intalniti in arteriolele aferente si in capilarele glomerulare. Acesti trombi nu sunt prezenti in alte se, iar simptomele neurologice, altele decat cele asociate cu uremia, sunt rare. Nu exista nici o terapie eficienta; totusi, prin dializa pentru insuficienta renala acuta, mortalitatea initiala este de doar 5%. intre 10% si 50% dintre pacienti raman cu o afectare renala cronica.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Oncologie si hematologie:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai