mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Neoplasme pulmonare
Index » Oncologie si hematologie » Neoplasme pulmonare
» Tratamentul carcinoamelor oculte si in stadiul 0

Tratamentul carcinoamelor oculte si in stadiul 0


Share

Cand citologia sputei, ca metoda de screening, arata celule maligne, in timp ce radiografia toracica este normala (stadiul tumoral TX), leziunea trebuie localizata. Peste 90% din acestea pot fi localizate prin examinarea cu atentie a arborelui bronsic cu bronhoscopul cu fibre optice sub anestezie generala, prin recoltarea unei serii de periaje si biopsii.

De multe ori, la acesti pacienti se observa carcinomul in situ sau leziuni multicentrice. Recomandarea cea mai frecventa este pentru rezectia chirurgicala conservativa, ceea ce permite indepartarea cancerului si pastrarea parenchimului pulmonar, chiar daca marginile bronsice sunt pozitive pentru carcinom in situ. Supravietuirea generala la 5 ani este de aproximati60% la aceste cancere oculte. Este indicata urmarirea indeaproape a acestor pacienti, din cauza incidentei crescute a celui de-al doilea cancer primitipulmonar (aproximati5% pe pacient/an). O noua metoda de abordare a acestor pacienti cu leziuni in situ sau multicentrice se face prin administrarea de hematoporfirina (care localizeaza tumora si o face sensibila la lumina), urmata de foto terapie bronho-scopica.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Oncologie si hematologie:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai