mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Neoplasme pulmonare
Index » Oncologie si hematologie » Neoplasme pulmonare
» Chimioterapie

Chimioterapie





La folosirea chimioterapiei in cancerele cu alte celule decat mici trebuie puse in balanta beneficiile si toxicitatea. Totusi, prin asemenea chimioterapie combinata se pot obtine beneficii modeste in ceea ce priveste supravietuirea (de 1-2 luni). in cadrul metaanalizelor mari citate mai sus, studiile randomizate in boala avansata, and terapia suportiva cu terapia suportiva plus chimioterapia, arata o reducere cu 27% a riscului de deces la adaugarea chimioterapiei. La aproximativ 30 pana la 40% din pacienti, exista un raspuns obiectiv al tumorii, ca rezultat la aplicarea chimioterapiei. Totusi, regresia completa clinica a tumorii (un raspuns complet) apare in mai putin de 5% din cazuri. Pacientii la care tumora raspunde la chimioterapie au durate de supravietuire semnificativ mai mari (in medie 30-40 de saptamani) in atie cu pacientii care nu raspund la tratament (10-20 de saptamani). Problema este ca pacientii care raspund la tratament au si un prognostic mai bun (o stare generala buna) si este greu de separat efectul acestuia de cel al chimioterapiei asupra duratei de supravietuire. Totusi, pacientii cu stare generala buna care raspund la chimioterapie asociaza o supravietuire indelungata si in anumite cazuri disparitia simptomelor. Deci, la acesti pacienti cu cancer pulmonar cu alte celule decat mici si care accepta chimioterapie se indica acest tratament numai daca pacientul este mobilizabil, are o tumora bine definita, care permite evaluarea raspunsului la tratament, nu a primit chimioterapie inainte si poate intelege riscurile si reactiile adverse ale unui astfel de tratament. Chimioterapia trebuie condusa de un medic oncolog, care trebuie sa utilizeze unul din regimurile standard publicate, de exemplu, etoposid + cisplatin si, de asemenea, sa administreze antiemeticele si terapia suportiva adecvata. Noile medicamente cu activitate dovedita in cancerul pulmonar cu alt tip de celule decat cele mici includ paclitaxelul, vinorelbin si gemciina. In final, toti pacientii eligibili r fi incurajati sa ia parte la studiile clinice destinate sa determine beneficiile si toxicitatea acestor noi tratamente.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor