mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Atreziile sl stenozele duodenale neo-natale
Index » Neurochirurgie » Atreziile sl stenozele duodenale neo-natale
» Ingrijiri postoperatorii

Ingrijiri postoperatorii







Cheia ingrijirii postoperatorii este: decompresia intestinala adecvata cu sonda nasogastrica de marime potrivita si nutritia parenterala totala la copii cu prematuritate sau malabsorbtie prin reducerea suprafetei de absorbtie sau cand ileusul anastomotic intarzie hranirea peste 5 zile.
Nutritia parenterala periferica este de rutina pentru toti pacientii in prima zi postoperatorie. Exista o corelatie directa intre necesarul de nutritie parenterala totala, tipul de atrezie jejuno-ileala, seritatea malabsorbtiei postoperatorii si lungimea intestinului rezidual.



MODALITATI DE DRENAJ Sl RELUARE A ALIMENTATIEI

- ramanem fideli unei tehnici de plasare a unui cateter transanastomotic si reluarea precoce a alimentatiei enterale;


- nu suntem pentru o gastrostomie;

- pledam pentru o nutritie parenterala exclusiva in primele 10-l5 zile cu aspiratie gastro-duodenala sustinand anastomoza.

PROGNOSTIC
Cea mai obisnuita cauza a mortii la copii cu atrezie duodenala este prematuritatea si boala pulmonara cronica sau anomalii majore asociate, in special leziuni cardiace.
Morbiditatea insotind obstructia intestinala functionala sau disfunctia anastomotica conducand la probleme de nutritie sera si de mentinere de lichid ar trebui supragheata indeaproape.
Motile majore pentru imbunatatirea supravietuirii includ urmatoarele:
1. Diagnostic prenatal a aproape tuturor copiilor cu atrezie duodenala.In majoritatea cazurilor mama ar trebui sa se adreseze unei unitati de ingrijire a mamelor cu risc crescut, afiliata unei unitati speciale de ingrijire a nou-nascutului si unui chirurg pediatru.


2. ingrijire de sprijin intr-un centru regional de neonatologie.
3. Recunoasterea devreme a timpului adecvat pentru operatie la prematuri si cei cu anomalii majore asociate.
4. Refacerea primara folosind tehnici chirugicale moderne care scad complicatiile anastomozei si sindroamele de intestin scurt si bucla oarba.
5. Nutritie parenterala totala pe termen lung, necomplicata, in cazurile de functie anastomotica intarziata sau prematuritate.
Decesele postoperatorii sunt neobisnuite, dar cand sunt raportate sunt rezultatul unor anomalii sere cardiace ca defect endocardial, trisomia 21, boala pulmonara cronica respirator dependenta, aspiratie acuta pulmonara prin ulcer sau obstructie.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor