mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Osteomielita hematogena
Index » Neurochirurgie » Osteomielita hematogena
» Tratament

Osteomielita hematogena


Osteomielita hematogena primitiva este prin definitie o infectie osoasa produsa de un germene vehiculat prin torentul circulator. Aceasta entitate trebuie deosebita de infectiile produse prin inoculare directa sau contiguitate, care poarta numele de osteita. Germenii vehiculati pe cale hematogena gasesc pentru multiplicare un loc preferat la nivelul metafi-zelor oaselor diafizare lungi, unde reteaua vasculara prezinta sinusoide largi si este foarte lenta. La producerea bolii concura atat virulenta si concentratia germenilor cat si factori locali si generali, cum ar fi statusul circulator si apararea imunitara. Infectia produsa de un germene putin virulent care afecteaza un bolnav care se apara bine, poate ramane localizata (metafiza) sau se poate incapsula (abces Brodie). Daca germenele este virulent si rezistenta imu-nologica a bolnavului este slaba, infectia se poate intinde si la diafiza (pandiafizita). Tromboza arterelor nutritive ca urmare a procesului septic, precum si decolarea periostului de catre colectia purulenta poate antrena o necroza osoasa cu formarea de sechestre. Prognosticul osteomielitei ramane legat de precocitatea diagnosticului si tratamentului ca si de rezistenta imunologica a individului. in stadiul initial, tratamentul antibiotic poate eradica complet infectia.Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor