mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Tratamentul chirurgical al epilepsiei
Index » Neurochirurgie » Tratamentul chirurgical al epilepsiei
» Neurochirurgia stereotaxica

Tratamentul chirurgical al epilepsiei


Se considera ca in general 80% dintre bolnavii de epilepsie ar prezenta forme focalizate, de obicei temporale. Daca 70% dintre acestia pot fi controlati prin medicatie, din restul de 30% cu epilepsie "intratabila" cea. 1/2 ar beneficia de tratament chirurgical. Extrapoland datele inregistrate in SUA (1) la populatia Romaniei, ar rezulta o incidenta de 300 operatii necesare anual. Interventiile indicate in aceste cazuri s-ar putea grupa in doua categorii: operatii de ablatie a focarului epileptogen si de deconectare a focarului de alte regiuni cerebrale functionale. Daca lobectomia sau rezectia focala este operatia de electie pentru bolnavii cu focare solitare, transectiunea corpului calos reprezinta interventia indicata la bolnavii cu crize polimorfe convulsive sau neconvulsive (2). Hemisferectomia functionala in schimb isi gaseste aplicabilitatea la bolnavii cu hemiplegie infantila si cu crize partiale sau secundar generalizate al caror focar nu poate fi individualizat. Selectarea cazurilor impune posedarea unei echipe de investigatori specializati, capabila sa puna in evidenta caracterul "operabil" al leziunii sau mecanismul epileptogen (3).


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor