mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Afectiuni cerebrovasculare cu implicatii neuiochirurgicale
Index » Neurochirurgie » Afectiuni cerebrovasculare cu implicatii neuiochirurgicale
» Teleangiectaziile - malformatiile vasculare criptice

Afectiuni cerebrovasculare cu implicatii neuiochirurgicale


in cadrul incidentei ridicate a afectiunilor de ordin cardio-vascular, care le situeaza pe primul loc printre cauzele de mortalitate generala, bolile cere-bro-vasculare ocupa un loc de o importanta aparte, in cadrul lor, in afara accidentelor de ordin ischemic sau hemoragie situate intraparenchimatos, care reprezinta marea lor majoritate, implicatiile neuro-chirurgicale privesc in primul rand malformatiile vasculare ale sistemului nervos central: anevrismele si malformatiile arterio-venoase (MAV). Aceste afectiuni isi fac simtita prezenta indeosebi prin complicatia lor hemoragica, manifestata subarahnoidian sau intraparenchimatos, in functie de localizarea lor. Pentru ilustrarea particularitatilor acestor aspecte vom aborda in cele ce urmeaza, in ordine, aceste capitole: hemoragia subarahnoidiana si anevrismele cerebrale, MAV ale SNC, hemoragiile intraparen-chimatoase, fistulele carotido-cavernoase si sin-droamele ischemice cu implicatii neuro-chirurgicale.

Share


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor