mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Refluxul gastroesofagian la copil
Index » Neurochirurgie » Refluxul gastroesofagian la copil
» Stenoza hipertrofica congenitala de pilor

Refluxul gastroesofagian la copil


DEFINITIE Refluxul gastro-esofagian exprima pasajul involuntar si inconstant al continutului gastric, prin car-die, in lumenul esofagului inferior, fara a fi implicat un mecanism activ prin contractura musculaturii gastrice. INTRODUCERE Pentru foarte mult timp, in literatura de specialitate a existat confuzia unor termeni diagnostici, a caror explicare este necesara inca de la inceput. Hernia Natala reprezinta o traversare transdia-fragmatica a cardiei si a unei portiuni din stomac, din abdomen in mediastinul inferior. Literatura an-glo-saxona recunoaste ca termen sinonim: "partial thoracic stomach". Chalazia (cardia beanta) este definita ca un reflux gastro-esofagian fara hernie hiatala, secundara unei malpozitii cardio-tuberozitare.Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor