mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Tratamentul chirurgical al tulburarilor de tonus sl de miscare
Index » Neurochirurgie » Tratamentul chirurgical al tulburarilor de tonus sl de miscare
» Laparoschizisul

Tratamentul chirurgical al tulburarilor de tonus sl de miscare


Aceste tulburari se pot manifesta in repaus, in pozitii fixe sau pot insoti miscarile voluntare. Tremorul este o miscare oscilatorie ritmica datorita contractiei alternative a grupurilor musculare antagonice. Se poate manifesta in repaus (tremorul parkinsonian), in pozitii fixe (tremorul familial sau esential) sau in cursul unor miscari voluntare (tremorul intentional, cerebelos). Chorea este o miscare necoordonata, brusca, rapida ce apare in repaus si este accentuata de miscarile voluntare. Atetoza prezinta miscari ample, neregulate, cu caracter spastic, care intereseaza segmente largi ale corpului si sunt accentuate in cursul unei activitati voluntare. Distonia, definita adeseori ca "spasm de torsiune", se manifesta de obicei ca gesturi ondulante, ample, asemanatoare celor din atetoza, dar care intereseaza segmente si mai largi ale corpului. Uneori distonia se poate manifesta pe grupe parcelare musculare, ex.: torticolisul spasmodic. Balismul consta din miscari ample cu caracter brutal care intereseaza initial grupele musculare pro-ximale ale extremitatiilor. Ele sunt continue in stare de veghe si dispar doar in timpul somnului profund. Ataxia este legata de afectarea cerebeloasa a cailor de conexiune a sa. Se manifesta cu oscilatii neregulate, de amplitudine mare, in cursul miscarilor voluntare ale membrelor. Miocloniile se manifesta ca miscari foarte rapide si scurte, ce intereseaza grupe de fibre musculare sau chiar muschi intregi. Pot apare in repaus sau in timpul miscarilor voluntare.

Share


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor