mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Probleme medicale in timpul sarcinii
Index » General » Probleme medicale in timpul sarcinii
» Tulburari hematologice

Tulburari hematologice







in timpul sarcinii, volumul plasmatic creste mai mult decat masa de eritrocite, astfel incat o scadere a concentratiei de hemoglobina cu 10 pana la 20 g/l (1 pana la 2 g/dl) este obisnuita. Doua cauze potentiale de anemie in timpul sarcinii sunt deficitele de fier si de folat. Deoarece fatul utilizeaza aceste substante in cantitati mari pentru dezvoltare, aceste deficite pot fi prevenite prin asigurarea de cantitati suplimentare de fier si folati. Sarcina are, de asemenea, ca rezultat o leucocitoza care uneori atinge 18.000 pe milimetru cub.
Siclemia (modulul 107) poate fi complicata de catre sarcina, iar crizele vasoocluzive den mai frecvente, in special in timpul travaliului si in perioada postpartum. Riscurile pentru avort spontan, prematuritate si deces neonatal sunt mari.


Trombocitopenia in sarcina este cel mai des datorata pre-eclampsiei, desi pot fi, de asemenea, responsabile sepsisul si purpura trombocitopenica idiopatica. In cea din urma mentionata afectiune, anticorpii antiplachetari traverseaza
placenta si pot produce in aceeasi masura trombocitopenie la fat. Operatia cezariana este indicata daca numarul de plachete la fat obtinut prin punctia percutana a cordonului ombilical practicata in saptamanile 36-37 de sarcina este mai mic de 50.000 pe mililitru.


Fatul nascut mort, deseori asociat cu tromboza venoasa placentara, apare la femeile cu asa-numitul anticoagulant lupic (modulul 312), o imunoglobulina care se leaga de fosfolipidele incarcate negativ si interfera cu factorii de coagulare dependenti de tamina K. Anticoagulantul lupic este, de fapt, mai capabil sa produca tromboze decat sangerari, iar tratamentul cu doze mici de aspirina si cu prednison in timpul sarcinii poate reduce rata pierderilor fetale.

Coagularea intravasculara diseminata poate aparea datorita decolarii premature a placentei, retentiei de fat mort, embo-lismului cu lichid amniotic, avortului indus cu solutii saline sau datorita preeclampsiei fulminante si poate fi ndecata prin tratarea cauzei subiacente.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni General:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai