mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Probleme medicale in timpul sarcinii
Index » General » Probleme medicale in timpul sarcinii
» Embolismul pulmonar

Embolismul pulmonarIn sarcina, toti factorii coagularii sunt crescuti, cu exceptia factorilor XI si XIII, iar antitrombina III, un inhibitor major al coagularii, este scazuta. Embolismul pulmonar apare in jur de 1 la 750 de sarcini. Datorita necesitatii imediate de prevenire a embolismului si a celorlalte complicatii pe termen lung ale trombozei venoase profunde (TVP), aceasta din urma este important sa fie recunoscuta. TVP poate aparea in timpul sarcinii datorita compresiei venelor iliace de catre uterul marit si, in aceeasi masura, datorita modificarilor sistemelor coagularii si fibrinolizei care favorizeaza tromboza. TVP apare, de asemenea, in perioada postpartum. Pletismografia de impedanta si ultrasonografia Doppler sunt tehnici neradio-logice, neinvazive, utile in documentarea TVP. Cand este suspectat embolismul pulmonar, scanarea perfuziei pulmonare poate fi realizata cu cantitati mai mici de izotopi, iar angiografia pulmonara poate fi executata daca abdomenul este protejat. In ciuda riscului potential mic pe care le implica aceste din urma tehnici, este extrem de important sa fie diagnosticat embolismul pulmonar.

TRATAMENT
Terapia anticoagulanta este indicata la femeile gravide cu TVP pentru a preveni embolismul pulmonar. Heparina, care nu traverseaza placenta si, prin urmare, nu produce complicatii fetale, poate fi administrata prin injectare continua la o doza de 1000 de unitati pe ora pana in momentul perioadei precoce a travaliului. Apoi poate fi utilizata protamina pentru a-i neutraliza efectele, iar heparina poate fi reinitiata la 2 h dupa delivrenta si se continua timp de 3-4 zile, dupa care heparina subcutanat sau tratamentul oral cu warfarina pot fi instituite timp de 6 luni. Cand tromboza venoasa sau embolismul pulmonar apar devreme in postpartum, trebuie instituit tratamentul cu heparina timp de 7 pana la 10 zile, urmat de warfarina timp de aproximati3 luni.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni General:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai