mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Nefrita

Nefrita







NEFRITA - inflamarea rinichilor
Simptomele acestei afectiuni sunt cele ale unei boli inflamatorii (febra, frison, stare generala proasta), insotite de simptome urinare (urinari frecvente, senzatie de jena sau durere la nivelul lombelor, usturimi la urinare, urina de aspect si miros modificate).
Principalele macerate glicerinice care pot fi administrate pentru ameliorarea reactiei inflamatorii sunt Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, principalul anti-inflamator si stimulator imunitar, asociat cu Extract din muguri de Fag - Fagus syJtica MG=D1, and drept organe tinta rinichii si sistemul reticulo endotelial, adica apararea imunitara a organismului. Combinatia de realizat este Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=DAZ, 35-40 pic in apa, dimineata si pranz si Extract din muguri de Fag - Fagus syltica MG=D1, 35-40 pic in apa, seara.
Un al treilea macerat glicerinic care poate fi adaugat schemei de mai sus este reprezentat de Extract din mladite de Mur - Rubus fnicticosus MG=D1, cu un efect anti-sclerotic si anti-fibrozant, pentru preventia acestei evolutii, care apare frecvent ca urmare a unor procese inflamatorii la nivel ui rinichilor.
Pentru drenajul rinichiului se recomanda si tinctura de ceai de Ja, 15-20 pic in apa de 3 ori pe zi, in cure de 20 zile pe luna, cate luni, alaturi de ceaiuri din te cu efect diuretic (infuzie de codita soricelului, de coada calului, infuzie de codite de cirese sau visine, infuzie de matase de porumb etc). Atunci cand tratamentul de drenaj se realizeaza in anotimpul rece, bauturile trebuie consumate mai calde (dar nu fierbinti), iar atunci cand se realizeaza in anotimpul cald, se vor consuma mai aproape de temperatura corpului, adaugandu-se un rf de cutit se sare (pentru compensarea pierderilor minerale prin transpiratie).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Dictionar medical de gemoterapie
Produse gemoterapice