mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Cefalee

Cefalee


Share

durere de cap
Este un simptom frecnt intalnit, avand o multitudine de cauze. Cel mai eficient se trateaza cauza care a provocat sindromul (vasculara,
biliara, meolica, nevralgica etc).
Exista cateva macerate glicerinice indicate pentru tratamentul cefaleei, dar fiecare se refera la un anumit tip de etiologie a problemei.
Extractul din muguri de Arin negru - Ahtus glutinosa MG=D1 este principalul remediu al bolilor cerebro-vasculare si sclerozei cerebrale. Este unul dintre principalele remedii ale cefaleei vasomotorii si hemicraniei, in asociere frecnt cu Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigntm MG=Disi Extractul din mladite de Maces - Rosa canina MG=D1. Se administreaza cate 35-40 pic in apa, din fiecare remediu, coacazul dimineata, macesul la pranz si arinul negru seara, minim o luna, ca tratament prentiv si curativ al cefaleei vasomotorii.


Atunci cand cefaleea se datoreaza unui deficit al circulatiei cerebrale, schema de preferinta este Gingkophyt, jumatate de lingurita dimineata, Extract din mladite de Maslin - Olea europaea MG=D1, 35-40 pic in apa, la pranz si Extract din muguri de Arin negru - Alnus glutinosa MG=D1, 35-40 pic in apa, seara, timp de 3-4 luni, cu o luna pauza, dupa care se poate repeta schema.
Un alt remediu indicat in cefaleea din stari tensionale si nervoase este Extractul din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1, 35-40 pic in apa, la pranz si seara, singur sau asociat cu alte macerate, functie si de alte probleme ale persoanei.In cefaleea biliara, schema indicata este combinatia dintre Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, 35-40 pic in apa, dimineata si Extract din muguri de Nuc - Junglans regia MG=D1, 35-40 pic in apa, seara. Atentie la subiectii hipertensivi, la care rozmarinul poate accentua cresterile tensionale.In cefaleea musculo-tensiva, combinatia importanta este Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrttm MG=D1, 35-40 pic in apa, Extractul din muguri de Mesteacan - Betula rrucosa MG=D1, 35-40 pic in apa si Extractul din muguri de Jneapan - Pinus montana MG=D1, 35-40 pic in apa, seara, zilnic, minim o luna.

Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Dictionar medical de gemoterapie
Produse gemoterapice
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai