mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Laringita

Laringita







LARINGITA - inflamatie a laringelui
Laringita acuta este o inflamatie si o ingustare a cailor respiratorii foarte frecventa la copii mai mici de 5 ani, la care poate apare o jena respiratorie sau asfixie prin obstructie. La adult boala este mai putin gra, caile respiratorii fiind prea largi pentru a fi blocate complet.
Laringospasmul reprezinta o contractie brusca a muschilor laringelui, provocand ocluzia sa, prin unirea corzilor vocale.
Laringita acuta sau laringospasmul, in special la copii, reprezinta urgente medicale si se indica prezentarea la serviciile medicale de urgenta, cat de repede cu putinta. Multi parinti au urmatoarea experienta: copilul se simte foarte rau, se sufoca, se albastreste la fata, parintii il iau repede in brate si fug spre spital, dar drumul prin aer de acasa pana la spital duce la ameliorarea loului clinic, asa incat, pana ajung la urgenta, copilul eeste aproape bine si medicul de la urgenta ii intreaba de ce au venit. Din aceasta relatare avem si o concluzie practica: aerui curat, deschiderea geamului, scoaterea copilului afara si plimbarea in aer curat poate ameliora rapid un episod laringian. Cu toate acestea, se recomanda consultul medical de specialitate, in special la copii foarte mici.


Medicina naturala propune pentru tratament urmatoarea combinatie de macerate glicerinice; Extract din muguri de Coacaz negru -Ribes nigntm MG=D1, 25-30 picaturi in putina apa, alternativ cu Extract din muguri de Calin - Viburnum lanterna MG=D1, 25-30 picaturi in putina apa, la fiecare jumatate de ora, foarte des in episoadele acute si de 3-4 ori pe zi, dupa trecerea momentului dificil.
Combinatia de Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, cu Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1 si Extract din mladite de Caprifoi negru - Lonicera nigra MG=D1, fiecare dintre macerate administrat o data pe zi, in doza corespunzatoare rstei (unul dimineata, altul la pranz si celalalt seara) duce la obtinerea de rezultate bune in episoadele de laringita, fiind indicata o perioada de tratament de 2-3 saptamani.


Daca exista si o componenta de traheo-bronsita care acompaniaza laringita, se recomanda alte doua macerate de insotire, Extractul din muguri de Carpen - Carpinus betuhis MG=DAZ, un excelent drenor de secretii si cicatrizam al mucoasei respiratorii si Extractul din muguri de Nuc - Junglans regia MG=D1 cu efect de intarire a imunitatii mucoasei respiratorii.Intotdeauna se poate adauga in episoadele infectioase acute ale tractului respirator superior Imunorezostan sau Imun o rezista n junior.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Dictionar medical de gemoterapie
Produse gemoterapice