mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Abstinenta,

Abstinenta,







renuntarea partiala sau totala la unele alimente, mai ales la bauturile alcoolice sau la satisfacerea unei nei ori a unei dorinte
Sunt multe persoane care se prezinta la medic pentru a primi ajutor in vederea renuntarii la obiceiuri daunatoare, precum fumatul, consumul de cafea, alcool sau dulciuri, consumul de medicamente sau droguri, sau alte tipuri de dependente nocive (de o persoana, do o ocupatie, de un loc sau un obiect anume).
Medicina naturala poate sprijini procesul de indepartare a unei dependente, tratand in primul rand simptomele de abstinenta sau de sevraj care pot apare.In cazul renuntarii la fumat, va recomand doua preparate fitofar-maceutice care pot sprijini demersul personal, Antiac t si varianta imbunatatita a acestuia (in formulare si mod de administrare), Nicotan-spray atomizor antiac. Administrate inainte de a fuma, proaca dezgustul de tutun (tigara nu va mai avea aroma obisnuita) si va ajuta in acest fel sa reduceti progresiv numarul de tigari consumate. Pe de alta parte, imbunatatesc starea de sanatate, afectata de consumul de tutun. Reduc simptomele date de fumat, de tipul: astenie, tuse, tulburari de memorie, tulburari digestive, ameteli, tulburari oculare, migrene.


Cand doriti sa renuntati la fumat este bine sa nu uitati sa va concentrati pe beneficiile aduse de renuntatul la tutun: veti avea o mai buna conditie fizica, pielea va castiga in suplete si elasticitate, dintii isi r recapata albul natural, r reveni la normal simturi, precum mirosul si gustul, nu va mai fi o problema mirosul de tutun care impregna hainele, parul si incaperile, veti putea fi un bun exemplu pentru copii, nu veti mai fi responsabili de efectele daunatoare procate de fumatul pasiv celor din preajma dumneaastra, veti castiga in respectul de sine pentru ca ati invins in lupta cu dependenta de nicotina, r creste sansele dumneaastra pentru o viata lunga si sanatoasa.
Renuntarea la cafea poate fi extrem de dificila, mai mult decat la fumat sau alcool, pentru ca organismul se obisnuieste cu doza de energie\" pe care i-o furnizeaza in fiecare dimineata aceasta substanta. Problema mare cu cafeaua este ca demineralizeaza organismul, determina pierderi de calciu si magneziu prin diureza mai accentuata si prin eliminarile mai intense de scaun. Asa incat, mai ales la femei, se impune de multe ori o oprire a consumului de cafea. Preparatul Energotonic plus, o lingurita in apa dimineata, poate fi o optiune buna in vederea trecerii la un regim fara cafea.
In cazul renuntarii la alcool, puteti apela la Antialcool t care produce dezgustul fata de alcool si trateaza tipurile de tulburari, mai ales neurologice si nerase care apar la alcoolici: tremuraturi, nerzitate, arsuri digestive etc. Este important de stiut ca produsul poate fi administrat si strecurat\" in bautura sau in mancare de catre cei apropiati, atunci cand persoana nu constientizeaza importanta renuntarii la con-sumul de bauturi alcoolice.
Va recomand si macerate glicerinice (produse gemoterapjce) care pot fi administrate in vederea drenajului (curateniei) unui organism intoxicat, indiferent de substanta care a fost abuzata.
Pe primul loc este Extractul din mladite de Rozmarin- Rostnarinus officinalis MG= Dl, un mare dTenor digestiv si hepatic, care regleaza buna functionare a organismului. Schema de folosit, intr-o curatenie generala a organismului\" ar fi Extract din mladite de Rozmarin -Rostnarinus officinalis MG= Dl, 3 ml in apa dimineata, asociat cu Extract din rnladite de Ienupar - funiperus communis MG= Dl, 3 ml in apa, la pranz si Extract din radicele de Secara- Secale cereale MG= Dl, 3 ml in putina apa, seara, zilnic, 2-3 luni. Aceasta schema are o actiune de regenerare asupra functionalitatii hepatice.


Pentru agism, de electie este Extractul din mladite de Lemn cainesc - Ligustrum vulgare MG= Dl , indicat in special in faringita cronica granulomatoasa si polipoza marilor fumatori, 2 ml in apa de 3 ori pe zi, singur sau in combinatie cu Extract din mladite de Rozmarin -Rostnarinus officinalis MG= Dl, atunci cand dependenta este multipla (cum se intampla in multe situatii). Noul produs Planrextrakt, Nicotan, contine in compozitia sa si Ligustrum vulgare MG= Dl.
In perioadele de abstinenta apare o afectare a starii generale, cu lipsa de putere, astenie, dificultati de concentrare si somnolenta accentuata (sau insomnie).
Pentru reglarea starii generale a organismului in aceasta perioada, se recomanda cateva preparate: Extract din muguri de Stejar - Quercus pedunculata MG=D1, de 2 ori pe zi, dimineata si la pranz, doza corespunzatoare varstei, minim 3-2 luni de zile; Energotonic, un preparat din fructe de padure, bogat in vitamine si minerale care contine un extract din muguri de catina rosie, stimulator al hematopoezei (formarea globulelor rosii); Energotonic plus, care are in plus in formula extract de guarana, o ta ce confera o actiune tonica asemanatoare cofeinei (de recomandat in special la cei care au dependenta de tutun si cafea, sau produse cu cofeina).
Sediphyt, un produs fitoterapic cu efect calmant si sedativ, o lingurita in apa, seaTa la culcare, pentru relaxare si o mai buna calitate a somnului.

Exista si remedii homeopatice care pot fi utilizate pentru tratarea simptomelor de dependenta, dar acestea pot fi prescrise doar de medicul homeopat, dupa un consult de specialitate amanuntit.
Organismul are neie de refacere intr-o perioada de abstinenta. Cel mai bun moment de a incepe oprirea unui obicei daunator este ziua de luna noua din fiecare luna (este marcata pe multe calendare ortodoxe). In acea zi, organismul resimte mai putin oprirea unui obicei si simptomele de abstinenta sunt mai putin intense.
Persoana care sufera de simptomele abstinentei are neie de ajutorul unui specialist, medic sau dietoterapeut, pentru a-si ifica un stil de viata mai ordonat si pentru a suplimenta alimentar neile organismului aflat intr-o perioada de solicitare. Exercitiile fizice, plimbarile lungi in natura, aerul curat si o perioada mai putin solicitata la servici ajuta foarte mult la depasirea momentului de abstinenta.
Simptomele de abstinenta pot dura intre o luna si 5-6 luni (la marii fumatori, consumatori de cafea si/sau alcool). De aceea este neie de sprijin emotional permanent (mai ales din partea familiei) si de ajutor medical pentru depasirea problemelor care pot apare.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Dictionar medical de gemoterapie
Produse gemoterapice