mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Astm

Astm


Share

boala cauzata de greutatea in respiratie
Exista multe forme de astm si multe cauze pentru aceasta boala atat de complexa. in civilizatia prezenta, in care sedentarismul este sport national iar aerul de afara este plin de noxele gazelor de esapament si a fumurilor uzinelor, procesul natural al respiratiei sufera numeroase tulburari. in loc sa inspiram adanc si sa expiram profund, pentru a ne incarca organismul cu oxigen si a-l elibera de gazele reziduale, noi respiram sacadat, superficial si cu noduri, functie de starile emotionale si stresul in care traim. Chiar si copii mici uita sa respire cand stau cu rasuflarea oprita in fata televizoarelor sau a monitoarelor de computer, uitandu-se la ispravile fantastice ale eroilor favoriti.Asadar, cel mai bun tratament pentru astm este sa respiram corect si aer cat mai curat. Miscarea fizica, mersul in aer liber, sporturile in aer iber reprezinta un ajutor important pentru organism.
Medicina naturala propune cate remedii utile in tratamentul


astmului.

Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes tiigrum MG=D1, cu
actiunea sa anti-inflamatorie si de crestere a nivelului corticosteroizilor, precum si prin actiunea sa imuno-stimulatorie si anti-alergica reprezinta principalul preparat utilizat in tratamentul astmului bronsic alergic, dar si a astmului bronsic cu componenta infectioasa.
De cele mai multe ori, coacazul se asociaza cu Extract din muguri
de Calin - Viburnum lantana MG=D1, administrat seara (coacazul se
administreaza de regula dimineata), zilnic in cure de 2-3 luni de tratament. Acesta are un tropism electiv pentru aparatul respirator, la nivelul caruia inhiba bronhospasmul prin intermediul unei reglari a tonusului bronhie.
Extractul din muguri de Arin negru - Almis glutinosa MG=D1, are printre altele proprietati an ti-inflamatorii si stimulatorii corticosupra-renale. De aceea este indicat in asociere cu Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG-D1 in tratamentul astmului alergic reactiv, cu cresterea IgE si in asociere cu Extract din muguri de Calin - Viburnum lantana MG=B1 in tratamentul astmului alergic spasmodic.In tratamentul astmului bronsic pot fi asociate si alte macerate glicerinice, functie de situatia specifica a fiecarui pacient in parte: Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG-D1, Extract din mladite de Caprifoi negru - Lonicera ttigra MG=D1 etc.In astmul bronsic complicat cu emfizem pulmonar este indicata urmatoarea asociere de macerate: Extract din muguri de Coacaz negru -Ribes nigrum MG=D1, dimineata, Extract din muguri de Alun - Corylus avellana MG=D1, la pranz si Extract din muguri de Calin - Viburnum lantana MG=Dl, seara, in doze adaptate rstei in cure de 4-5 luni, cu o luna pauza.


Tratamentul homeopat este deosebit de eficient in tratamentul astmului bronsic, dar in aceasta situatie este imperioasa identificarea reme-diului similimum, cel care caracterizeaza cel mai bine constitutia persoanei.
Dintre formulele homeapate complexe indicam Formula 16 ca formula de tratament a crizelor de sufocare usoare, putand inlocui in multe situatii puf-urile alopate.
Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Dictionar medical de gemoterapie
Produse gemoterapice
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai