mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Dictionar medical de gemoterapie
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia » Dictionar medical de gemoterapie
» Artrita,

Artrita,


Share

inflamatie a unei articulatii
Inflamatia acuta a unei articulatii poate avea cauze multiple, de ia expunere la factori de mediu nefavorabili (umezeala, frig, vapori de apa, ceata etc), la microtraumatisme si solicitari exagerate ale aceleasi articulatii (profesionale, de obicei) si alte afectiuni infectioase complicate cu prindere articulara (ex. infectie streptococi ca).
Tratamentul local zeaza in primul rand punerea in repaus a articulatiei afectate, aplicarea de unguente sau creme cu efect anti-in-flamator si anti-algic, precum unguentul Artrophyt, sau gelul cu Arniea sau uleiul cu Amica (Arniea oii), aplicatii de comprese calde sau reci locale, in functie de modalitatile existente (ameliorare sau agravare la cald sau la rece) si tratarea infectiei existente in organism, daca este


cazul.

Dintre remediile naturale care pot fi utilizate amintim:
1) In artrita gutoasa, unde inflamatia articulara se datoreaza depunerilor de saruri de acid uric in articulatii sunt indicate remedii gemoterapice, precum Extract din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG=D1 , Extract din muguri de Frasin - Fraxinus excelsior MG=D1, Extract din mladite de Ienupar - Juniperus communis MG=D1 si Extract din mladite de Caprifoi negru - Lonicera nigra MG-D1.


Extractul din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG=D1 are efect asupra artritelor mai ales la tineri si copii, in timp ce Extractul din seva de Mesteacan - Betula Unfa MG=D1, este cu actiune drenoare asupra hiperuricemiei din guta.
Extractul din muguri de Frasin - Fraxinus excelsior MG=D1, poseda un tropism pentru caile urinare, aparatul osteo-articular si meolismul purinic si lipidic, avand o actiune diuretica, uricozurica si hipocolesterolemianta. Este un foarte bun drenor articular, biliar si renal.
Extractul din mladite de Ienupar - Juniperus communis MG=BJ poseda un tropism pentru ficat, sistemul urinar si aparatul articular. Este indicat in artrita gutoasa, de regula in asociere cu Extractul din muguri de Frasin - Fraxittus excelsior MG=D1 si cu Extractul din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG-D1.

Extractul din mladite de Caprifoi negru - Lonicera nigra MC=D7 are actiune asupra ficatului, splinei si aparatului articular, fiind indicat in artrite si artrite gutoase, impreuna cu Extractul din muguri de Frasin -Fraxinus excelsior MG=D1 si Extractul din mladite de Ienupar -Juniperus communis MG=D1.
2) in artrita psoriazica sunt indicate maceratele glicerinice Extract din mladite de Vita de e salbatica - Ampelopsis veitichii MG=D1, Extract din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG=D1, Extract din muguri de Coacaz negru- Ribes nigrum MG=D1 si Extract din muguri de Vita de e - Vitis ni/era MG=D1.
Extractul din mladite de Vita de e salbatica - Ampelopsis veitichii MG=D1 are tropism articular, periarticular si sinoal, in faza inflamatorii;. Se prescrie in forme reumatice hiperalgice (cu dureri mari), cu inflamatie intensa si evolutie rapida, cu tendinta spre deformare. Este indicat si in artrite reumatoide si poliartrita cronica evolutiva. De cele mai multe ori se asociaza cu Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nignim MG-D1 pentru potentarea efectului anti-inflamator.


Extractul din muguri de ta de e - Vitis nifera MG=D1 are o actiune prevalenta asupra sistemului reticulo-endotelial si asupra aparatului osteo-articular, fiind indicat in artrite deformante ale micilor articulatii (cu Extract din scoarta de Salcie - Salix alba MG=D1) si in alte afectari articulare.
3) in artrita reumatoida, principalele remedii gemoterapice sunt Extract din mladite de Vita de e salbatica - Ampelopsis weitchii MG=DAZ, Extract din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG=D1, Extract din mladite de Buxus - Buxus semperrens MG=D1, Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1 si Extract din muguri de Vita de e - Vitis nifera MG=Dl.
Extractul din mladite de Buxus - Buxus semperrens MG=D1 are organotropism pe aparatul os te o-articular si sinoal, cu o mare putere anti-inflamatorie. Este indicat in artrite reumatoide (cu Extractul din mladite de Vita de e salbatica - Ampelopsis veitichii MG=D1),
Exista si Formula homeopata complexa 12 cu efect asupra articulatiilor mici ale mainii, cu efect de reducere a inflamatiei si intepenelii articulare, fiind indicata in poliartrita reumatoida, artrite hipice sau alte prinderi ale articulatiilor mici ale mainilor.
Tratamentul homeopat specific si indidualizat poate fi extrem de eficient in tratamentul artritelor, indicandu-se remedii homeopatice precum Rhus toxicodendron, Bryonia, Rhododendron, Natrium sulphuricum, Dulcamara si altele, in functie de constitutia fiecarei persoane.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Dictionar medical de gemoterapie
Produse gemoterapice
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai