mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
Index » Sanatatea familiei » Sfaturi pentru o viata sanatoasa
» Homeopatic - homeopatie

Homeopatic - homeopatie


Share


Homeopatia este un tratament care consta in administrarea in doze foarte mici a substantelor care in cantitati mari, fiind toxice, ar putea provoca la omul sanatos simptomele bolii respective. Acest sistem terapeutic a fost fundamentat de medicul german Samuel Friedrich Christian Hahnmann (1755-l843) care a functionat ca medic si la Sibiu si pe care autorul il fundamenteaza astfel: Pentru a vindeca o boala anume, trebuie sa facem ca bolnavul in cauza sa ia un medicament care, administrat subiectului sanatos, ii produce respecti boala\".


Homeopatia are la baza urmatoarele principii:

Principiul similitudinii, adica ce asemanator se vindeca prin ce asemanator.
Principiul utilizarii dozelor infinitezimale, care inseamna administrare de doze extrem de mici din substantele utilizate ca remedii si ca aceste doze infinitezimale sunt active asupra organismului.
Principial individualizarii. Fiecare bolnav este considerat ca unicat, modul lui cat mai personal de a reactiona conditioneaza alegerea medicamentului.


Principiul dinamizarii o solutie diluata infinitezimal mai acti daca la fiecare treapta de diluare este agitata puternic. Unii cercetatori au demonstrat ca pana si forma sului in care se face agitarea solutiei influenteaza proprietatile fizico-chimice.
Pentru obtinerea de remedii homeopatice se preiau substante foarte riate, care apartin tuturor celor trei regiuni: animal, vegetal si mineral. Orice substanta poate deveni un remediu homeopatic daca se face cu ea experiment pe oameni si se noteaza cu grija simptomele pe care le induce.
Medicamentele homeopate (denumite curent remediu) sunt obtinute din substante naturale, adica pornind de la starea lor primara din care se fac dilutii succesive: tincturi de te, acizi, baze, saruri, metale, extracte din secretii patologice sau excretii ale unor insecte (veninuri), minerale.
Medicamentele homeopatice pot fi livrate sub toate formele farmaceutice, dar forma cea mai utilizata - in special in tara noastra - sub granule impregnate la dilutia dorita si care se lasa sa se dizolve in gura (nu se mesteca, nu se inghit). Destul de frecvent se utilizeaza, pentru tratamentul bolilor de piele, pomezi cu picaturi de tincturi. Medicamentele homeopatice sunt inabil mai ieftine decat medicamentele alopatice, din cauza ca se utilizeaza cantitati extrem de mici de materii prime, iar procedeele de obtinere sunt mult mai simple. Trebuie totusi sa aratam ca si remediile homeopate pot declansa uneori reactii secundare. Aceste reactii sunt de cele mai multe ori trecatoare (ele demonstreaza reactivitatea organismului). Daca totusi nu trec, trebuie corectate prin remedii zise antidot\".


Homeopatia are in prezent admiratori fanatici, dar si multi adversari, atat din partea medicilor cat si a publicului larg. intre acestia se situeaza marea masa a populatiei care doresc sa stie de partea cui este aderul. Aderul este ca, homeopatia practicata de medici initiati, de pe pozitiile stiintei, ale onestitatii profesionale, reprezinta un pretios mijloc de lupta impotri bolilor si in apararea sanatatii.Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Remedii naturale
  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai