mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
chirurgie si recuperare chirurgicala


Patologia chirurgicala a mediastinului
Index » Chirurgia toracica » Patologia chirurgicala a mediastinului
» Tratament

Tratament







Leziunile maligne
Sindromul de S asociat cu leziune maligna este o urgenta oncologica.. Diagnosticul histopato-logic este esential. Diagnosticul histopatologic imposibil initial nu contraindica tratamentul radiant si/ sau chimioterapia.
Tratamentul incepe cu restrictia de sare, cortico-terapie si administrare de diuretice.
Tratamentul radiant se face rapid, cu 4 doze mari de 300-400 Gy, in 4 zile consecutiv si se continua cu doze de 200 Gy pana la o doza totala de 4 000-5 000 Gy. Este indicat in: cancerul cu celule mici, boala Hodgkin, timomul malign, seminom. Se asociaza chimioterapia.
Chimioterapia (singura) este indicata in cancerul cu celule mici, limfomul nehodgkinian si tumorile maligne germinale neseminomatoase. Supravietuirea la 2 ani este apreciata la 10-20%.
Tratamentul chirurgical este indicat in timomul malign, teratocarcinom, cancerul tiroidian pe tiroida ectopica sau plonjanta, seminom. Interventia consta in tumorectomie totala sau reductionala. Postchirur-gical se asociaza cobaltoterapia cu chimioterapia.


Leziuni benigneIn gusa cervico-mediastinala se recomanda tiroi-dectomie pe cale cervicala sau cervico-mediastinala.In anevrismul de aorta ascendenta, de trunchi brahiocefalic sau de artera subclavie stanga se face corectia sub CEC sau corectie simpla (pentru artera subclavie stanga).In tromboza de vena cava superioara se administreaza anticoagulante, fibrinolitice, antibiotice, se suprima cateterul (pacemaker), daca este posibil, se efectueaza angioplastia percutanata, se plaseaza proteza intraluminala.In mediastinita scleroasa se efectueaza tratament medical cu Ketoconazole sau bypass venos in caz de insucces al tratamentului medical, in sindrom de S mediu sau sever.
Tehnici chirurgicale in sindromul de S
Se recomanda urmatoarele tehnici:
- rezectia venei cave superioare + proteza (Masuda si Nakahara, 1988; Shields, 1989) pentru timom malign invaziv sau tumori maligne mediastinale anterioare;



- trombectomia de cava ( Bonchek, 1979);
- anastomoza venei azygos la vena cava inferioara (Cooley si Hallman, 1964);
- bypass extraanatomic cu vena safena interna (Tuyler, 1974): anastomoza superioara cu: vena axi-lara, vena jugulara interna, vena jugulara externa;
- bypass anatomic (mediastinal) intre trunchiul venos brahiocefalic stang si atriul drept (urechiusa) cu: vena femurala autologa (Gladstone, 1985), proteza armata de politetrafluoethylen (Dartevelle, 1987; Nakahara, 1988; Masuda, 1988) vena safena interna spiralata (Doty, 1982; Anderson si Li, 1983);
- recorectare pe cord deschis, pentru leziunea de S aparuta dupa corectarea complexa a malformatiilor intracardiace.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor