mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Boli cardiace congenitale
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Boli cardiace congenitale
» Atrezia tricuspidiana

Atrezia tricuspidiana


Share

in aceasta malformatie sunt prezente atrezia vali tricuspide, o comunicare intreratriala si, frecnt, hipoplazia ntriculului drept si a arterei pulmonare. De obicei, loul clinic este dominat de cianoza sera, determinata de amestecul obligatoriu al sangelui nos sistemic si pulmonar in ntriculul stang. Caracteristic, electrocardiograma evidentiaza marirea atriului drept, deviatie axiala stanga si hipertrofie ntriculara stanga.
Septostomia atriala si operatiile paleati de crestere a fluxului pulmonar, adesea prin anastomoza intre o artera sau na sistemica si o artera pulmonara, pot permite supravietuirea pana in deceniul al doilea sau al treilea de viata. O conexiune atriopulmonara Fontan poate permite apoi corectia functionala la acei pacienti cu rezistenta la presiune normala sau scazuta in artera pulmonara si functie buna a ntriculului stang.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Tulburari ale sistemului cardiovascular:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai