mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Hipospadias
Index » Neurochirurgie » Hipospadias
» Complicatii postoperatorii

Complicatii postoperatorii


Share


a. Fistula. Mictionarea se face prin 2 orificii (meat si fistula), sau numai prin fistula. inchiderea fistulei se face chirurgical (16), nu mai repede insa de 6 luni.
b. Stenoza de meat. Se trateaza fie consertor (dilatatii), fie chirurgical (plastie)
c. Stenoza uretrei: obisnuit la nivelul glandului sau la nivelul anastomozei (in functie de procedeu). Se poate asocia cu diverticul prestenotic. De obicei necesita corectare chirurgicala.
d. Diverticulul. Apare fie datorita unei uretroplastii prea largi fie secundar unei stenoze ( c).
e. Defectul cutanat. De obicei se vindeca spontan (epitelizare secundara).
f. Incurbare peniana reziduala. Daca e severa necesita reoperatie.


INGRIJIRI POSOPERATORII

a. Uretroplastia prin ansarea meatului si glan-duloplastie (MAGPI) nu necesita cateter.
b. Uretroplastia de corectare a hipospadiasului sever necesita pe loc pentru 7-l4 zile. Cateterul se fixeaza la gland prin ligatura.


c. Antibiotic pe durata mentinerii cateterului.
d. Combaterea spasmului cii. Se administreaza oxibutinina (Ditropan). Doza la copilul sub 5 ani: rsta in ani = nr. ml (1 ml = 0,1 mg) pe doza de 3 ori pe zi. La copilul peste 5 ani se vor calcula 0,2 mg/kg pe doza, de 3 ori pe zi.
e. Combaterea durerii cu preparate de codeina sau altele adecte.


f. La cei anxiosi se poate administra Valium (Dia-zepam).

g. Retentia de urina. Daca urina curge mai mult pe langa decat prin cateter (sau nu curge de loc), atunci cateterul este probabil obstruat. Se spala cu o seringa (cu solutie sterila de ser fiziologic sau glucoza 5%).
h. Pansamentul. in functie de serviciu pansamentele difera de la pansamente grase cu sau fara antibiotice (Bactigras), la folii din plastic (Tegaderm) sau pansamente groase din material moale sau burete (acestea din urma cu rol antiedematos si hemostatic). Este important ca pansamentul sa fie solidarizat la abdomen cu penisul la 90 pe ul abdomenului. Pansamentul se schimba la 5 zile post-operator. Daca intre timp se murdareste cu scaun, poate fi spalat cu apa calduta fara sapun.I. Spalarea sub dus este permisa dupa inlaturarea cateterului. Se folosi sapun pentru copii. Regiunea genitala fi uscata prin tamponare usoara, nu prin stergere. Reluarea sportului este permisa dupa 3 saptamani.

Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor