mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Hipospadias
Index » Neurochirurgie » Hipospadias
» Tratament

Tratament


Share

Tratamentul are urmatoarele scopuri: crearea unui gland si a unui meat normal, obtinerea unui penis drept, a unei uretre normale, pozitia normala a scrotului fata de penis.
Operatia fi ificata inaintea rstei de 2 ani (de obicei intre 6-l8 luni): copilul sub 2 ani este mai putin anxios, nu are constinta apartenentei sexuale, nu si-a insusit inca mictionarea voluntara. Copilul peste 4 ani are risc emotional crescut, poate dezvolta anxietate genitala (2).
Factor limitator este marimea penisului. In formele severe, la cei cu penis mic, cu preputiu redus, cu gland hipotrof, se pot administra preparate hormonale (de exemplu testosterone enanthate 25 mg la 6 si 3 saptamani preoperaator, ori crema cu testosterone propionate 10% local).Anestezia
Corectarea se efectua in anestezie generala, la care se asociaza blocul penian ori anestezia caudala pentru diminuarea disconfortului post-ope-rator.
Tehnici chirurgicale
a. MAGPI (meatal adncement and glandulo-plasty = ansarea meatului si glanduloplastia) (1, 3, 4). Da rezultate bune numai in hipospadiasul glandular (. 2).
b. Mathieu: tehnica lamboului eversat ("flip-flap\"). Extrem de raspandit in corectarea formelor anterioare (glandular, coronar, penian anterior, eventual penial mediu). O modificare recenta a acestei tehnici a fost publicata in 1998 in BJU International (5) (. 3).
c. Duckett: tehnica lamboului preputial tubulari-zat ("tubularized island flap\") (3, 4, 12). in aceasta tehnica se construieste din preput un lambou tu-bularizat, care se anastomozeaza pe de o parte cu uretra hipospada, iar cu celalalt capat se anastomozeaza la rful glandului (. 5).


d. Tehnica lamboului preputial netubularizat ("onlay island flap\"). in aceasta tehnica platoul uretral (ure-thral plate) este pastrat pe toata lungimea lui. Noua uretra se construieste prin acoperirea acestui platou uretral cu un lambou preputial netubularizat. in acest fel jumatatea dorala a neouretrei este constituita din platoul uretral, iar partea ventrala (cea care de fapt lipsea) din lamboul preputial. Procedeele c si d sunt folosite pentru formele peniene medii si posterioare si in formele severe de hipospadias (6).
e. Snodgrass: plastia platoului uretral ("urethral plate plastic\") (14, 15). Procedeul este ingenios si
aplicabil in aproape toate formele de hipospadias (. 4).
f. Grefa de mucoasa bucala (2): rezerta de obicei pentru operatii secundaare (dupa esecul cu \"flap\"H. 6).
g. indreptarea penisului prin rezectia cordeei si/ sau prin plicatura dorsala (10, 13).
Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Neurochirurgie:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai