mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni articulare
Index » Boli ale sistemului imun » Afectiuni articulare
» Artritele parazitare

Artritele parazitareArtritele determinate de infectiile cu paraziti sunt rare. Viermii Dracunculus medinensis pot cauza leziuni articulare distructive la nivelul membrelor inferioare datorita migrarii femelelor gestante care invadeaza articulatiile sau datorita ulceratiilor suprainfectate din tesuturile moi adiacente. Chisturile hidatice infecteaza oasele in 1-2% din cazurile de infectii cu Echinococcus granulosus. Leziunile chistice expansive si distructive se pot extinde si pot distruge articulatiile adiacente, mai ales soldul si pelsul. In cazuri rare, sinota cronica a fost asociata cu prezenta oualelor de schistosoma la biopsiile sinoale. Artritele monoarticulare la copin cu filariasis par a raspunde la tratamentul cu dietilcarba-mazina, in ciuda absentei microfilariilor in lichidul sinoal. Artritele reactive au fost atribuite urmatorilor paraziti: ermele carlig (hookworm), Strongyloides, Cryptosporidium si Giardia in unele cazuri, dar confirmarea este inca necesara.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor