mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Abordarea pacientului cu boli ale rinichilor si tractului urinar
Index » Afectiuni ale rinichiului si tractului urinar » Abordarea pacientului cu boli ale rinichilor si tractului urinar
» Hipertensiunea

Hipertensiunea







Hipertensiunea presupune ca media unei serii de masuratori corecte ale tensiunii arteriale sa depaseasca 140 mmHg valoarea sistolica si 90 mmHg valoarea diastolica ( elul 268-l). Mecanismul patogenic, manifestarile clinice si de laborator si abordarea terapeutica sunt discutate in detaliu in alta parte (modulele 38 si 246). in completare, un numar de complicatii renale ale hipertensiunii sunt revazute in modulul 277, cum ar fi stenoza arterei renale, o cauza rara, dar ndecabila de hipertensiune.

NEFROLITIAZA Acest sindrom este diagnosticat cu certitudine cand un calcul este zualizat prin raze X sau eliminat spontan, prin chirurgie sau cistoscopie ( elul 268-l si modulul 279). Manifestari mai putin sigure, dar sugestive pentru litiaza renala sunt colica renala, hematuria cu dureri sau piuria, disuria si polakiuria neexplicate (modulul 47). Colica variaza in simptomatologia sa, dar de obicei incepe brusc, intr-un flanc, iradiaza in jos de-a lungul ureterului si este extrem de dureroasa.
Majoritatea calculilor renali sunt compusi din calciu, acid uric, cistina sau strut (fosfati de magneziu si amoniu). Toti sunt radioopaci cu exceptia calculilor de acid uric si, prin urmare, sunt zibili la radiografia abdominala de rutina. Calculii de acid uric apar ca un defect de umplere transparent si pot fi confundate cu o tumora sau cheag de sange.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor