mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Hepatite acute virale
Index » Afectiuni ale aparatului digestiv » Hepatite acute virale
» Hepatita autoimuna

Hepatite acute virale


Hepatita acuta virala este o infectie sistemica afectand predominant ficatul. Aproape toate cazurile de hepatita acuta sunt produse de unul din cei cinci agenti virali: virusul hepatitei A (HAV), virusul hepatitei B (HB V), virusul hepatitei C (HCV), agentul delta asociat HBV sau virusul hepatitei D (HDV) si virusul hepatitei E (HEV). Al saselea agent, virusul hepatitei G (HGV), a fost descoperit, dar rolul sau in hepatita virala acuta ramane sa fie stabilit. Toate aceste virusuri hepatitice umane sunt ARN virusuri, cu exceptia virusului B care este un ADN virus. Desi acesti agenti pot fi deosebiti dupa proprietatile lor anti-genice si moleculare, toate cele cinci tipuri produc afectiuni similare din punct de vedere clinic. Acestea variaza de la infectii asimptomatice si inapa-rente pana la infectii acute fulminante si fatale comune tuturor celor cinci tipuri, pe de o parte, si de la infectii subclinice persistente pana la boli hepatice progresive cronice cu ciroza si chiar carcinom hepatocelular, comune tipurilor transmise prin sange (HBV, HCV si HDV), pe de alta parte.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor