mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Metabolismul bilirubinei si hiperbilirubinemia
Index » Afectiuni ale aparatului digestiv » Metabolismul bilirubinei si hiperbilirubinemia
» Defecte dobandite ale functiei excre-torii hepatice

Metabolismul bilirubinei si hiperbilirubinemia


Metabolismul normal al bilirubinei si abordarea pacientului cu icter au fost prezentate in capitolul 45. Luand in considerare aceste date, tulburarile metabolismului bilirubinei pot fi impartite in patru categorii majore datorate: (1) productiei crescute de pigment, (2) preluarii hepatice scazute a bilirubinei, (3) conjugarii hepatice inadecvate si (4) excretiei reduse de pigment conjugat din ficat in bila. Primele trei dintre acestea sunt asociate cu bilirubinemie predominant neconjugata. Al patrulea grup, excretia alterata, este asociat cu hiperbilirubinemie predominant conjugata si bilirubinurie. Asa cum s-a prezentat in capitolul 45, bilirubin UDP-glucu-ronozil transferaza (UGT) este esentiala pentru excretia normala a bilirubinei mono - sau diglucuronid din ficat in bila. Exista doua izoforme ale UGT care sunt codate de gena UGT-1 printr-un proces de combinare alternativa. Mutatii atat ale exonilor variabili cat si a celor comuni acestei gene conduc la sindroamele ereditare de hiperbilirubinemie neconjugata descrise mai jos.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor