mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Vascul

Vascul







Denumiri populare: Stoletnic,vasc,vasc-de-par, vasc-de-brad.
Descriere: Planta parazita care creste pe ramurile unor copaci, are frunzele totdeauna verzi, tulpina ramificata si fructul in forma unor bobite albe. Vascul creste sferic pe ramurile pi antei -gazda. Frunzele vesnic verzi sunt pieloase. Fructele, in forma unor bobite, sunt albicioase, putin sticloase, in interior vascoase si lipicioase. Pasarile raspandesc samanta cleioasa, frccand-o cu ciotul de crengi sau eliminand-o nedigerata in excremente. Numai asa este posibila inmultirea tei, caci s-a dovedit ca samanta nu ajunge sa incolteasca nici pusa in apa, nici in pamant.
Vascul a fost o ta de leac inca de pe vremea sframosilor nostri. Este invaluit in mister. Druizii o considerau o ta sfania, un leac universal, ce putea sa inlature orice rau. Vechii medici naturisti foloseau vascul ca mijloc excelent si cu actiune sigura in combaterea epilepsiei. Frunzele si tulpinile micute, care se laie marunt pentru a fi uscate, se culeg numai de la inceputul lunii octombrie pana la mijlocul lunii decembrie si in lunile martie si aprilie. In celelalte luni, vascul are componente active slabe. Plantele cu continutul cel mai mare de substante aclive sunt cele de pe stejari si plopi,dupa care urmeaza cele de pe brazi,pini si pomii fructiferi.


Se folosesc: Frunzele impreuna cu ramurile tinere - Folia Visci cum stipiles. ce contin o serie de principii aclive care au proprietatea de a influenta circulatia sangelui.
Indicatii terapeutice: Bolile de circulatie, tensiune, arterioscleroza, tulburari renale, hemoragii,concestic cerebrala,prevenirea si combaterea cancerului, tulburari hormonale.
Mod de administrare: Principiile active care au proprietatea de a influenta circulatia sangelui fac sa scada tensiunea. in acelasi timp, vascul aduce o ameliorare in ateroscleroza, tulburari renale influentate de o tensiune ridicata si in toate starile cu o circulatie zilnica defectuoasa a sangelui. Usturoiul introdus in alimentatia zilnica ii mareste actiunea hipotensiva.
Ceaiul de vasc se prepara prin maceratie la rece. Se pun intr-un vas 3-4 lingurite de ta maruntita peste care se toarna 250 ml apa rece. Se lasa 7-8 ore sa se macereze, apoi se strecoara si se indulceste, fara a se mai fierbe. Pe zi se pot lua doua-lrei cesti in cadrul cantitatii de lichid admise de medic.
Tratamentul se poate face si cu frunze de vasc sub forma de pulbere, din care se iau 3 varfuri de cutit pe zi.
Vascul influenteaza pozitiv functionarea intregului sistem glandular si realizeaza performante excelente in stimularea meolismului. in acelasi timp, actiunea sa asupra pancreasului este atat de buna, incat in cazul unei cure continue de ceai de vasc, diabetul nu mai apare. Ceaiul de vasc este folosit si ca mijloc hemostatic. Tras rece pe nas, opreste hemoragiile nazale, consumat ca ceai opreste hemoragiile pulmonare si intestinale in timpul tifosului sau al dezinteriei. VSscul este leacul cel mai stimulant al functiunii cardiace si circulatorii. Se calmeaza astfel inima agitata si se fortifica actitatea cardiaca, vascul avand efect cardiotonic. Toate fenomenele secundare legale de o tensiune arteriala anormala - cum ar fi congestia cerebrala, senzatiile de ameteala, vajaitul in urechi si tulburarile de vedere - sunt indepartate. Normalizarea circulatiei sangelui aduce dupa sine o incetare a dereglarilor mensturale, mai ales a metroragiilor (a hemoragiilor menstruale puternice), precum si a metrora-giilor post partum (de dupa nastere). De scurta vreme, vascul a fost experimental cu rezultate promitatoare ca mijloc ce prene si combate cancerul. Vascul inlra in compozitia ceaiului pentru bolnai hipertensi.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor