mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Splinuta

Splinuta







Denumiri populare: Floare-boiereasca, floare-buiaca, manunchi, smeoaica, splinarita, rga-de-aur.
Descriere: Planta erbacee din familia compozeelor, cu tulpina paroasa cu flori galbene reunite in ciorchini. Aceasta ta medicinala se gaseste la margini de paduri, in santuri eu apa, pe pornisuri si locuri defrisate de padure. Tulpina stufoasa cu lujeri cu flori galbene-aurii, ajunge la o inaltime de circa 80 cm. Florile se pol aduna din iulie pana in octombrie.
Se folosesc: Frunzele - Folia, si florile - Flores Solidagi, care contin mai multe principii active.
Indicatii terapeutice: Boli si hemoragii ale aparatului digestiv, afectiuni renale si cale, stari emotionale si socuri nervoase.
Mod de administrare: Frunzele si floriie creeaza o senzatie racoritoare si produc deshidratare, fiind recomandate in afectiunile renale si calc. Splinuta impreuna cu dragaica si urzica-moarta galbena sau alba are efecte chiar si in scleroza renala, in irigarea renala si la racordarea rinichiului artificial. Daca se beau 3 cesti de ceai pe zi timp de circa o saptamana, se pot obtine rezultate vizibile in aceste cazuri.Incordarile nervoase de pe urma diverselor stari suflelesi ale omului se descarca prin rinichi. De aceea, dupa un soc de ordin afectiv splinuta se dovedeste a fi o ta medicinala care influenteza cat se poate de pozitiv sanatatea afectata. Ca urmare, ceaiul de splinuta ar trebui consumat neaparat in cazul unor deceptii si al altor stari sufletesti stresante. Efectul acestei te de echilibrare in stari emotionale grele se simte asemenea unei maini care mangaie, consoleaza si calmeaza bolnavul.
Ceaiul se prepara prin oparirea unei lingurite de splinuta cu 1/4 litru de apa, dupa cate minute se strecoara si se ia in timpul zilei.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor