mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Talpa-gastii

Talpa-gastii







Denumiri populare: Cione, coada-leului,creasta-cocosu-lui, iarba-flocoasa, somnisor.
Descriere: Planta erbacee cu tulpina puternica, cu flori mici, roz, care creste pe terenuri necultivate, in majoritatea zonelor tarii.
Se folosesc: Partile aeriene si inflorite ale tei - Herba Leonuri, care contin un principiu amar, ulei volatil, o saponina si un alcaloid.
Indicatii terapeutice: Reglarea dereglarilor cardiace de origine nervoasa, linistirea starilor de sufocare in astma, scaderea tensiunii arteriale, stari de excitatie nervoasa. Denumirea stiintifica a tei indica faptul ca aceasta era cunoscuta de multa vreme pentru efectele ei in afeepunile cardiace, avand proprietati asemanatoare valerianei.
Mod de administrare: Se recomanda in toate starile in care organele corpului sunt antrenate de o excitatie nervoasa, datorita principiului amar, care are o actiune stomahica. Se foloseste pentru reglarea batailor inimii de origine nervoasa, linistirea starilor de sufocare in astm, pentru reglarea presiunii sangelui, facand sa scada tensiunea arteriala. Se poate folosi sub forma de ceai (15 g ta maruntita la 200 ml apa), din care se iau 3-5 linguri pe zi. in anumite stari nervoase urmate de balonarea stomacului, ceaiul se recomanda a se prepara dintr-un amestec de talpa-gastii, chimion, valeriana si fenicul (din fiecare cate 20 g); se infuzeaza o lingura de amestec cu o ceasca de apa. Dupa 15 minute, ceaiul se strecoara si se indulceste cu zahar. Se beau 3 ceaiuri caldute pe zi. Talpa-gastii se poate folosi si sub forma de tinctura, care se prepara din 20 g la la 100 ml alcool de 70\", care se macereaza timp de 7-8 zile. Se iau 20-40 picaturi, de 2-3 ori pe zi.
Talpa-gastii intra in compozitia ceaiurilor sedativ, calmant, anti-astmatic, a ceaiului impotriva tulburarilor cardiace precum si a ceaiului pentru bolnai hipertensi


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor