mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Macrisul-iepurelui

Macrisul-iepurelui







Denumiri populare: Macris-de-padure,macri-sul-caprei, macris-pastoresc, macrisor-trifoios, macrisul-cucului, pita-cucului, trifoi-acru.
Descriere: Planta erbacee cu frunze acrisoare, acoperite cu peri, asemanaloare ca forma cu ale Iri-foiului si cu flori albe sau rosiatice. Acopera solul pretutindeni,in padurile de foioase si conifere, cu un covor de frunze de un verde deschis, presarat cu flori albe, delicate, oferind o priveliste extrem de placuta ochilor.
Se folosesc: Frunzele - Folia oxalis, mai putin florile.
Indicatii terapeutice: Pirozis (arsuri la stomac), tulburari digestive, icter, nefrita, eruptii cutanate, ermi intestinali, boala lui Parkinson, ulceratii canceroase.
Mod de administrare: Macris ui-iepurelui se intrebuinteaza doar in stare proaspata. El inlatura pirozisul (arsuri la stomac), tulburarile digestive si hepatice. Pentru acestea se beau cate doua cesti de ceai, racit in prealabil, pe zi. Pentru icter, nefrita, eruptii cutanate si ermi intestinali, doza se bea calda. Ceaiul se prepara turnandu-se 1/2 litru apa fierbinte peste o lingura de frunze proaspete, se lasa sa stea putin, apoi se strecoara.
Medicina populara recomanda sucul proaspat stors pentru cancerul incipient la stomac, tumorile si ulceratiile canceroase interne si externe. Sucul proaspat se obtine din frunze spalate, cu ajutorul storcatorului electric. Se iau 3-5 picaturi o data pe ora, diluate in apa sau ceai de te, in cazuri de parkinsonism (boala lui Parkinson), se recomanda 3-5 picaturi pe ora, luate intr-o infuzie de coada-soricelului. Ulceratiile canceroase externe se ung direct cu suc proaspat. La bolnai cu boala lui Parkinson se frictioneza scara sira spinarii cu suc proaspat.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor