mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Afinul

Afinul







Descriere: Arbust cu flori alb-verzui sau rosiatice, cu fructe negre, dulci-acri soare, comestibile. Creste de regula pe pasunile de munte, prin locuri stancoase. Frunzele contin mirtilina, supranumita ,.insulina vegetala\". Fructele de afin contin protide, acizi organici (citric, benzoic.tartric si ma-lic), hidrati de carbon, saruri de K, Ca, Na, P si F, laninuri,pectine,pectoze si vitaminele A.B, si B2.
Se folosesc: Frunzele (Folia Myrlilli) si fructele (Fructus Myrtilli).
Indicatii terapeutice: Diabet, diaree, dizenterie, colibaciloza, afectiuni hepatice, tulburari circulatorii, are proprietati antiseptice, astrin-gente, bacteriostatice si bacterolitice.


Mod de administrare: Din frunze se prepara un ceai avand proprietatea de a scadea zaharul din sange la bolnavii de diabet. Pentru a mari eficacilalea ceaiului, frunzele de afin se asociaza cu pastai de fasole si frunze de dud. Se bea cate o ceasca inaintea fiecarei mese principale, neindulcit sau induicil cu zaharina.
Din fructe se prepara un ceai pentru combaterea diareei, dizenteriei, afectiunilor hepatice si tulburarilor circulatorii din fructe uscate care se fierb in apa timp de o jumatate de ora, dupa care ceaiui se bea caldut, sau, peste o lingurita si jumatate de fructe uscate, se toarna doua pahare de apa fiarta si racita. Se lasa fructele la macerat opt ore, iar dupa aceea se bea intreaga cantitate de lichid in cursul unei zile. Pentru a mari actiunea astringenta si antiseptica a frunzelor de afin se adauga coaja de stejar, flori de musetel si frunze de menta.


Tot din fructe de afin se mai poate prepara lichior si vin cu proprietati antiseptice si astringente.
Consumate in stare proaspata (300-500 g zilnic), afinele regleaza scaunele, fac sa inceteze fermentatiile intestinale, ajuta la eliminarea gazelor si resilesc pofta de mancare.In oxiuraza la copii se administreaza timp de trei zile consecutifara sa se consume alt aliment decat cel mult 100 g lapte zilnic sau apa la cerere.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor